Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Ντόρα :Είναι φανερό πως η Τουρκία δεν κάνει καμία προσπάθεια να σταματήσει, αν όχι κάλλιστα διευκολύνει, τις μεταναστευτικές ροές



Εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP – European People’s Party), η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη έθεσε ερώτημα στον Γάλλο Πρόεδρο Emmanuel Macron στη Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (Council of Europe), για την μεταναστευτική κρίση και την αντιμετώπισή της από το σύνολο των χωρών της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα η Ντόρα Μπακογιάννη ρωτώντας τον Γάλλο Πρόεδρο είπε: «Η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με μία νέα μεταναστευτική κρίση που λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις τους τελευταίους μήνες. Τους τελευταίους 3 μόνο μήνες του καλοκαιριού, 20.000 άνθρωποι έχουν αποβιβαστεί στα ελληνικά νησιά από την Τουρκία. Είναι φανερό πως η Τουρκία δεν κάνει καμία προσπάθεια να σταματήσει, αν όχι κάλλιστα διευκολύνει, τις μεταναστευτικές ροές. Η Τουρκία πιέζει την Ευρώπη αρχικά για λόγους οικονομικούς. Δευτερευόντως, για να αποδεχθεί η Ευρώπη την τουρκική πολιτική στην Συρία. Και τρίτον, για να μην υπάρχει αντίδραση στις κατάφορες παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της. Ποια θα είναι, κύριε Πρόεδρε, η πολιτική της Γαλλίας στο θέμα αυτό της μεταναστευτικής κρίσης, για το οποίο όλος ο κόσμος συμφωνεί ότι ο διαμερισμός του βάρους είναι απαραίτητος για μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική».




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου