Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Συρία : Ο Ασαντ κάλεσε τους Κούρδους να ενταχθούν στον στρατό του



H συριακή κυβέρνηση κάλεσε τις κουρδικές δυνάμεις να ενταχθούν στις τάξεις του στρατού που αναπτύσσεται στη βορειοανατολική Συρία. Η πρόσκληση αυτή διατυπώνεται μετά τη μεγαλύτερη ανάπτυξη από το 2012 των δυνάμεων του Μπασάρ αλ-‘Ασαντ σε αυτή την πλευρά της χώρας από την οποία είχαν αποχωρήσει μετά την έναρξη του πολέμου στη Συρία.

Οι κουρδικές δυνάμεις κάλεσαν νωρίτερα τον Οκτώβριο την κυβέρνηση ‘Ασαντ να τις βοηθήσει να αντικρούσουν την επίθεση που η Άγκυρα άρχισε στις 9 Οκτωβρίου, αφότου είδαν τις ΗΠΑ να τις εγκαταλείπουν μετά το ντε φάκτο πράσινο φως της Ουάσινγκτον για την τουρκική επίθεση.

«Η γενική διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων είναι έτοιμη να υποδεχτεί στις τάξεις του τις μονάδες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων που βρίσκονται υπό την ηγεσία των Κούρδων (SDF)», σύμφωνα με ανακοίνωση του συριακού υπουργείου Άμυνας, την οποία μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Όλοι οι Σύροι, συμπεριλαμβανομένης της κουρδικής μειονότητας, αντιμετωπίζουν «έναν εχθρό», προσθέτει η ανακοίνωση υποδηλώνοντας την Τουρκία.

Το συριακό υπουργείο Εσωτερικών κάλεσε, από την πλευρά του, τα μέλη της κουρδικής αστυνομίας (Assayech) να ενταχθούν στις τάξεις της συριακής αστυνομίας, σύμφωνα με το SANA.

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε την περασμένη εβδομάδα μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας, συμμάχου του ‘Ασαντ, έθεσε τέλος στην τουρκική επίθεση με την αποχώρηση των κουρδικών δυνάμεων από μεγάλο μέρος της βόρειας και της βορειοανατολικής Συρίας, η οποία επέτρεψε την ενίσχυση της παρουσίας του συριακού στρατού στην περιοχή αυτή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
TA NEA


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου