Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

“Ορφάνεψαν” οι μαφίες των φυλακών – “Χειρουργική” επέμβαση από Χρυσοχοΐδη!


Με μια απλή κίνηση κι έναν απλά έξυπνο τρόπο, η Διεύθυνση Αντιεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κατάφερε ένα καίριο πλήγμα στις μαφίες εντός των φυλακών, κυρίως της Αλβανικής.

Τα “κεφάλια” από τις μαφίες εντός των φυλακών, κυρίως αυτή του Κορυδαλλού, “κόπηκαν” με αποτέλεσμα οι ομάδες να μείνουν “ακέφαλες”.

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες του Newsit.gr, οι φερόμενοι Αρχηγοί των διαφόρων μαφιών που δραστηριοποιούνται εντός σωφρονιστικών καταστημάτων διασκορπίστηκαν σε φυλακές ανά την χώρα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επικοινωνία και “στρατηγικό σχέδιο” των υπολοίπων μελών της μαφίας.

Ιδιαίτερα το κομμάτι της Αλβανικής μαφίας που δραστηριοποιούνταν στις φυλακές Κορυδαλλού και αρχηγός φέρεται ο, επίσης, φερόμενος, ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, μετακινήθηκαν σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα, με αποτέλεσμα να κοπεί μεταξύ τους κάθε επικοινωνία και κατά συνέπειά κάθε ικανότητα σχεδιασμού έκνομων πράξεων εντός φυλακών, όπως ήταν η δολοφονία του πρωτοπαλίκαρού του.

Το ίδιο συνέβη και με τα μέλη της περιβόητης Γεωργιανής μαφίας, που στην κυριολεξία είχε δημιουργήσει μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού ένα παραμάγαζο και έκανε “δουλειές”, εντός και εκτός φυλακών.

Οι μαφίες και οι… συλλογές τους

Παράλληλα οι συνεχείς έρευνες και μάλιστα αιφνιδιαστικές που πραγματοποιεί ανά τακτά χρονικά διάστημα η ομάδα αντιμετωπίσεις έκνομων ενεργειών στις φυλακές της χώρας, φαίνεται να έχει μειώσει δραστικά την είσοδο ναρκωτικών, κινητών τηλεφώνων και λάπτοπ στα κελιά των κρατουμένων, όπως επίσης και διαφόρων αντικειμένων – λάμες, σουβλιά, αυτοσχέδια μαχαίρια κ.λπ. – που είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν ως όπλα σε συμπλοκές μεταξύ κρατουμένων.

Μόλις το πρωί τις Τετάρτης (23.10.2019), η Ομάδα Αντιμετώπισης  Έκνομων Ενεργειών, πραγματοποίησε αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε κελιά κρατουμένων στις φυλακές Αγίου Στεφάνου Πατρών, ανακαλύπτοντας ένα μικρό οπλοστάσιο από αυτοσχέδια μαχαίρια και λάμες, που ήταν δυνατόν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και ως σπαθιά σε ενδεχόμενη συμπλοκή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsti.gr οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι της Ομάδας Αντιμετώπισης Έκνομων Ενεργειών θα συνεχιστούν στο σύνολο των Σωφρονιστικών Καταστημάτων της χώρας, προκειμένου να εξαλειφθούν πλήρως οι διάφορες μαφίες που δεν εξαντλούν τις δραστηριότητά τους μόνον εντός φυλακών αλλά και εκτός, οργανώνοντας ομάδες κακοποιών που λαμβάνουν εντολές απευθείας από τα κελιά των φυλακών.


Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου
Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου