Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Συνελήφθη στη Μύκονο ο αεροπειρατής της TWA, 34 χρόνια μετά!



Τριάντα τέσσερα χρόνια μετά, εντοπίσθηκε την Παρασκευή στη Μύκονο από αστυνομικούς του τοπικού αστυνομικού τμήματος, 65χρονος αλλοδαπός, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση αεροπειρατείας της πτήσης TWA το 1985, από την Αθήνα προς τη Ρώμη.

Ο 65χρονος Λιβανέζος εντοπίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης, 19 Σεπτεμβρίου 2019, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, κατά την διάρκεια ελέγχου διαβατηρίων σε κρουαζιερόπλοιο, που έφτασε στο λιμάνι του νησιού. 

Όπως διαπιστώθηκε, τα στοιχεία του 65χρονου αναφέρονται σε ευρωπαϊκό διωκτικό έγγραφο των γερμανικών Αρχών για αδικήματα περί τρομοκρατίας και συγκεκριμένα για υπόθεση αεροπειρατείας και απαγωγής τα έτη 1985 και 1987.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ : 

Εντοπίσθηκε προχθές (19 Σεπτεμβρίου 2019) το απόγευμα στη Μύκονο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, 65χρονος αλλοδαπός, τα στοιχεία του οποίου αναφέρονται σε εκκρεμές ευρωπαϊκό διωκτικό έγγραφο των γερμανικών Αρχών για αδικήματα περί τρομοκρατίας και συγκεκριμένα για υπόθεση αεροπειρατείας και απαγωγής τα έτη 1985 και 1987. Ο διωκόμενος οδηγήθηκε χθες στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου, ο οποίος παρήγγειλε την προσωρινή σύλληψη και κράτησή του.

Το 1985, μετά από διαπραγματεύσεις ημερών, αφέθηκαν ελεύθεροι όλοι οι επιβάτες της πτήσης TWA.

Δύο χρόνια αργότερα, το 1987 ο Λιβανέζος συλλαμβάνεται στη Φρανκφούρτη. Οι γερμανικές αρχές ετοιμάζονται να τον εκδόσουν στις ΗΠΑ όπου εκκρεμεί σε βάρος του ένταλμα και οι αρχές τον ζητούν επίμονα για να δικαστεί. Όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Συνεργοί του στη Βηρυτό, απαγάγουν δυο Γερμανούς υπηκόους και ζητούν την ανταλλαγή του έτσι ώστε να μπλοκάρουν την έκδοσή του στην Αμερική. Έκτοτε για τρεις δεκαετίες ο Λιβανέζος καταφέρνει να ξεγλιστρά από τις αρχές των ΗΠΑ. Μέχρι που το πρωί της 19ης Σεπτεμβριου, όταν μετά από έρευνες των αστυνομικών του Α.Τ Μυκόνου και διαβατηριακό έλεγχο του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στη δικαιοσύνη. 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου