Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Novartis: Πιέσεις σε μάρτυρες σε διαμέρισμα «γιάφκα» του ΣΥΡΙΖΑ για να εμπλέξουν πολιτικούς


Απίστευτες αποκαλύψεις για την δράση του ΣΥΡΙΖΑ, του Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τον Αλέξη Τσίπρα φέρνει στο φως η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Η εφημερίδα αναφέρει ένα κύκλο εκβιασμών προς προστατευόμενους μάρτυρες για την υπόθεση Novartis και αποκαλύπτεται, ότι οι μάρτυρες πιέζονταν να δώσουν στοιχεία για πολιτικούς που φέρονταν ως εμπλεκόμενοι με την υπόθεση. 

Σε διαφορετική περίπτωση, οι μάρτυρες απειλούνταν εμμέσως πλην σαφώς ότι θα βρεθούν και αυτοί κατηγορούμενοι. Οι πιέσεις προς τους προστατευόμενους μάρτυρες δεν ασκούνταν μόνο στα γραφεία της Εισαγγελίας Διαφθοράς ή στη ΓΑΔΑ, αλλά και σε διαμέρισμα «γιάφκα» του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Αλεξανδρουπόλεως, κοντά στην αμερικανική πρεσβεία. 



'Ήταν τέτοια η πίεση στους προστατευόμενους μάρτυρες που σε υπόμνημα του ο Νίκος Μανιαδάκης αναφέρει πως οι εισαγγελείς τον προειδοποιούσαν ότι βρέθηκαν στοιχεία εναντίον του που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην προφυλάκισή του. 

Η πρώτη που είχε αναφερθεί στον ρόλο του «Ρασπούτιν» ήταν η πρώην επικεφαλής Διαφθοράς Ελένη Ράικου, η οποία ουσιαστικά αναγκάστηκε σε παραίτηση και εν συνεχεία τη διαδέχθηκε η κυρία Τουλουπάκη.

Η κυρία Ράικου θα κληθεί για κατάθεση στον Άρειο Πάγο, καθώς είναι νωπές ακόμη οι καταγγελίες του περιβάλλοντός της για τον ρόλο του «Ρασπούτιν», ο οποίος «εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ, με ύφος “νταβατζή” προσπαθούσε να της υποδείξει πώς πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις». Απαιτούσε, μάλιστα, από την ίδια να ασκήσει διώξεις και αν εκείνη αντέτεινε ότι δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για νόμιμη άσκησή τους, «αυτός επιτακτικά και με αφόρητη πίεση της έλεγε “άσκησέ την και ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν”».

Η κατάθεση του αντεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή στους συναδέλφους του Ζαχαρή και Σοφουλάκη που χειρίζονται τον φάκελο της Novartis δρομολογεί εξελίξεις και για μη πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση. Ο αντιεισαγγελέας αναφέρθηκε σε συναντήσεις στις οποίες συμμετείχε ο ίδιος ως επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς, ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης  Μιχάλης Καλογήρου, η τέως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και η τέως επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου. Στις συναντήσεις συζητήθηκαν η επιρροή του «Ρασπούτιν» πάνω στην Εισαγγελία Διαφθοράς αλλά και τρόποι για την απομάκρυνση της επικεφαλής της Εισαγγελίας Ελένης Τουλουπάκη. 

 Όπως και να ’χει, πάντως, είναι η πρώτη φορά που δύο εν ενεργεία εισαγγελείς, η κυρία Ράικου και ο κ. Αγγελής, σκιαγραφούν και αποκαλύπτουν μια τεράστια επιχείρηση άλωσης της Δικαιοσύνης από πρόσωπο που κατείχε υπουργικό θώκο, με σκοπό να πληγούν πολιτικοί αντίπαλοι της προηγούμενης κυβέρνησης την οποία υπηρετούσε.

Μετά τις καταθέσεις των πολιτικών προσώπων, η υπόθεση αναμένεται να φτάσει στη Βουλή, με ανοιχτό το ερώτημα αν θα συσταθεί Εξεταστική ή Προανακριτική. Η έρευνα θα στραφεί στο αν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, από κοινού με τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχαν επιχειρήσει να στήσουν σκευωρία για την εξόντωση των πολιτικών τους αντιπάλων.



















0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου