Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Μπακογιάννη: Η χώρα χρειάζεται κυβερνησιμότητα



Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Real News η Ντόρα Μπακογιάννη τονίζει «Η χώρα χρειάζεται αναλογικότερο σύστημα διότι πράγματι οι 50 έδρες μπόνους είναι φαλκίδευση της λαϊκής ψήφου, αλλά χρειάζεται και κυβερνησιμότητα. Σε αυτό το αυτονόητο καλούμε όλα τα κόμματα, όχι μόνο το ΚΙΝΑΛ, όλα τα κόμματα να συμφωνήσουν».

«Δεν δικαιούται κανείς να παίζει με την πορεία της χώρας και άρα με τη δυνατότητα να έχουμε σταθερή κυβέρνηση» προσθέτει η βουλευτής της ΝΔ.

Για τις απειλές της Τουρκίας η Ντόρα Μπακογιάννη επισημαίνει ότι «η Τουρκία με τις απειλές της δεν πιέζει την Ελλάδα, την Ευρώπη πιέζει» και υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, «πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι ότι η συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία πρέπει να ισχύσει, πρέπει να εφαρμοστεί. Ότι, δηλαδή, οι πρόσφυγες που δεν δικαιούνται άσυλο στην Ευρώπη θα επιστρέφουν στην Τουρκία».

Για τα πρωτογενή πλεονάσματα, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε πώς «η έλλειψη επιχειρημάτων του ΣΥΡΙΖΑ είναι κατανοητή, άλλωστε δυο μήνες μετά τις εκλογές δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει και αποδεχτεί την ήττα τους» και υπογραμμίζει ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει ακριβώς αυτό που είχε υποσχεθεί προεκλογικά. Δίνει καθημερινές μάχες για να αποκτήσει η χώρα πολιτική αξιοπιστία, ώστε σύντομα να κερδίσουμε τη μείωση των πλεονασμάτων».

Η βουλευτής της Ν.Δ. αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να ζητήσει η ΝΔ εξεταστική για Novartis «η ΝΔ δεν επιδιώκει να μετατρέψει τη Βουλή σε βιομηχανία εξεταστικών επιτροπών και δεν θέλει να πάρει τη ρεβάνς» συμπληρώνει όμως ότι αν προκύψουν ευθύνες από την Δικαιοσύνη η Βουλή δεν μπορεί παρά να τις ερευνήσει.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου