Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

Όχι ρε γαμώτο! Πόρτα και από το ΣτΕ στην Βασιλική Θάνου


Δεν κέρδισε τη δίκη στο Τμήμα Αναστολών του Συμβούλιου της Επικρατείας η πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλική Θάνου.

Το Τμήμα Αναστολών του Aνωτάτου Δικαστηρίου σε σχηματισμό Ολομέλειας με Πρόεδρο την Πρόεδρο του ΣτΕ Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Δημήτριο Εμμανουηλίδη, απέρριψε τις αιτήσεις αναστολών της τέως πρόεδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλικής Θάνου  όσο και της τέως αντιπρόεδρου της ανεξάρτητης αρχής Αννας Νάκου, αλλά και των δυο μελών της Νικολάου Ζευγώλη και Ιωάννη Παύλοβιτς .

Η συζήτηση της αίτησης έγινε την περασμένη Παρασκευή. Τα υπομνήματα των δυο πλευρών υποβλήθηκαν χθες το βράδυ και η απόφαση εκδόθηκε σήμερα κατά της Βασιλικής Θάνου και των υπολοίπων.

Η Βασιλική Θάνου και οι υπόλοιποι είχαν προσφύγει ζητούσαν να παραμείνουν στη θέση τους, υποστηρίζοντας ότι η απομάκρυνσή τους με την θεσμοθέτηση συγκεκριμένων ασυμβίβαστων (προηγούμενες πολιτικές θέσεις) είναι φωτογραφικού τύπου και αντίθετη με την ελληνική και κοινοτική νομοθεσία.

Στις 6 Δεκεμβρίου 2019 έχει προσδιοριστεί η συζήτηση των κυρίων αιτήσεων ακυρώσεως των τεσσάρων, ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου