Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Μακριά από τοξικούς ανθρώπους που σου τρώνε την ζωή διαγράψτε τους όσο και εάν έχετε αισθήματα για αυτούς



Ο τοξικός άνθρωπος είναι αυτός που θα μπει στη ζωή μας και θα θέλει να παραμείνει γιατί επιλέγει ο ίδιος να διαιωνίζει μία κατάσταση που εμάς μας κουράζει και μας εξαντλεί.

 Είναι αυτός που πρέπει άμεσα να απομακρύνουμε από δίπλα μας για να βρούμε τον χαμένο μας εαυτό και να σταθούμε στα πόδια μας, αυτός μόνο το εγώ του και τον εαυτό του θέλει να ικανοποιεί.

Το κακό με τους τοξικούς ανθρώπους είναι ότι είναι πολλοί, υπάρχουν παντού, σε κάθε έκφανση της ζωής μας, και οι περισσότεροι είναι αποτυχημένοι σε επαγγελματικό επίπεδο, σε φιλικό, σε ερωτικό. 

Χρειαζόμαστε χρόνο και υπομονή μέχρι να κατανοήσουμε την τοξική σχέση που έχουμε μαζί του και την καταλαβαίνουμε αργά όταν ενεργή πρόστυχα και ύπουλα για να σου κάνει κακό.

Οι τοξικοί άνθρωποι είναι αυτοί που ποτέ δε χαίρονται με τη χαρά μας, δε μας στηρίζουν, δεν είναι δίπλα μας, κοιτάνε τι θα πάρουν από εμάς για να νιώσουν αυτοί καλά. Είναι αυτοί που πάντα φαίνονται πρόσχαροι και γελαστοί στον κόσμο φορώντας τη μάσκα της διπροσωπίας. Αυτοί που μπροστά μας μιλούν άσχημα για άλλους και το ίδιο κάνουν για εμάς όταν λείπουμε. Αυτοί που κριτικάρουν άσχημα την κάθε μας κίνηση, δε δείχνουν καμία απολύτως κατανόηση στα προβλήματα που απασχολούν την σχέση μας και δεν θέλουν να καταλάβουν αρκεί να περνάνε καλά. Μονίμως χλευάζουν και υποτιμούν τον όποιο προβληματισμό μας και τους ανθρώπους γύρω μας όπως τις πρώην σχέσεις μας. Με το γάντι πάντα. Κοινώς ζηλεύουν, είναι γεμάτοι ανασφάλειες και ψυχολογικά προβλήματα που αρνούνται να αποδεχθούν και να επιλύσουν. Και τελικά αποφασίζουν να ζήσουν μέσα από εμάς, ώστε να νιώσουν περισσότερο αποδεκτοί και ανώτεροι μέχρι να κάνουν το λάθος αντί να κρατήσουν την σχέση τους με υγεία.

Συνήθως σε ερωτικό επίπεδο οι τοξικοί άνθρωποι επιλέγουν να είναι δίπλα μας από εκδίκηση, ανασφάλεια, αισθήματα κατωτερότητας, ανάγκη για επιβεβαίωση, μίσος, ακόμα κι από αγάπη που δεν μπορούν να τη διαχειριστούν και τη μετατρέπουν σε θυμό όπου τους καταστρέφει εντελώς. Τελικά, στόχος τους είναι να μας μιλήσουν άσχημα, να μας προσβάλλουν, να επιρρίψουν ευθύνες, να φανούν θύματα, να μας ισοπεδώσουν, να δημιουργήσουν σε εμάς ανασφάλειες. Μας εκβιάζουν συναισθηματικά, μας υποβάλουν σε μία διαδικασία να κινηθούμε στο δρόμο που αυτοί χάραξαν για εμάς και μας μετατρέπουν σε μαριονέτες που εξυπηρετούμε κάθε επιθυμία τους.

Σε κάθε σχέση που δημιουργούμε, το μοναδικό μυστικό είναι να είμαστε ο εαυτός μας. Να διατηρούμε την προσωπικότητά μας και το χαρακτήρα μας. Να ακούμε και να κατανοούμε τους ανθρώπους που έχουμε δίπλα μας, χωρίς να τους αφήνουμε να μας χειραγωγούν. Να έχουμε στο πλάι μας άτομα που μας δείχνουν καθημερινά την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους. Κι αν ποτέ νιώσουμε πως κάποιος μας υποβιβάζει, μας στεναχωρεί και μας βάζει σε ένα γυάλινο κόσμο για να μας ελέγχει, θα φεύγουμε χωρίς δεύτερη σκέψη. Οι τοξικοί άνθρωποι δεν είναι φιλοσοφία, είναι στάση ζωής. Δεν είναι δύσκολο να νιώσεις την πίεση που σου δημιουργούν. Κι είναι ακόμα ευκολότερο να φύγεις μακριά τους. Γιατί πολύ απλά επιλέγεις τον εαυτό σου.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου