Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας στο πλευρό των αντιεξουσιαστών



Στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας έχουν οι αντιεξουσιαστές!!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Onlarissa.gr η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι «το δόγμα της ΝΔ «νόμος και τάξη» παίρνει σάρκα και οστά το τελευταίο διάστημα στα Εξάρχεια, με τον πιο ακραίο και αντιδημοκρατικό τρόπο». 

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνει ακόμα: «Νόμος και τάξη με τυφλή αστυνομική καταστολή, με υποτιθέμενο στόχο την πάταξη της παρανομίας και του εγκλήματος, με θύματα ωστόσο πρόσφυγες, παιδιά και μανάδες, αλλά και κατοίκους της περιοχής.

Μετά από την αιφνιδιαστική εκκαθάριση υπό κατάληψη χώρων, με αποτέλεσμα τη βίαιη μετακίνηση οικογενειών προσφύγων σε κέντρα φιλοξενίας, την απόπειρα εισβολής με ρίψη χημικών σε εσωτερικό χώρο, στο Κ*ΒΟΞ, καθώς και τραυματισμούς από χρήση γκλομπς, υπήρξε και η απρόκλητη επίθεση με δακρυγόνα εναντίον εκατοντάδων πολιτών που συμμετείχαν σε εκδηλώσεις στην πλατεία Εξαρχείων.

Το γεγονός της ανεμπόδιστης επιστροφής των εμπόρων ναρκωτικών στην πλατεία, αμέσως μετά τη διάλυση των εκδηλώσεων από την αστυνομία, αποδεικνύει ότι όλο αυτό δεν είναι τελικά τίποτα περισσότερο από ένα χυδαίο επικοινωνιακό παιχνίδι, ένα σκηνοθετημένο σενάριο τρόμου, ένα τηλεοπτικό σποτ βίας, προς καθησυχασμό και τέρψη του φιλοθεάμονος κοινού, αλλά και ένα σαφές μήνυμα για όσους και όσες αντιστέκονται στην παράλογη και πολλές φορές παράνομη αστυνομική βία και καταστολή.

Αυτή ήταν και παραμένει η νοοτροπία της ΝΔ: Ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος, που επιχειρεί να φοβίσει και εν τέλει να αδρανοποίησει την κοινωνία.

Καταδικάζουμε τις αστυνομικές επιχειρήσεις των τελευταίων ημερών στα Εξάρχεια. Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε πολιτική που εκτρέφει τον φόβο και την ανελευθερία.»



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου