Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Οι καταγγελίες κατά Παπαγγελόπουλου συνεχίζονται! Η σειρά της Ράικου



Εχθές Δευτέρα κατέθεσε η τέως εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένη Ράικου στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Λάμπρο Σοφουλάκη που διενεργεί ποινική έρευνα για την υπόθεση της Novartis.

H κ. Ράικου προχώρησε σε καταγγελίες για σειρά παρεμβάσεων στο έργο της, όσο ήταν επικεφαλής στην Εισαγγελία Διαφθοράς κατά του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.  Η εισαγγελική λειτουργός που είχε παραιτηθεί από τη θέση της, όταν χειριζόταν την υπόθεση της Novartis, καταγγέλλοντας τότε πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο της από τον λεγόμενο «Ρασπούτιν» (ήταν εκείνη που έδωσε αυτό το προσωνύμιο στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο), προσκόμισε στοιχεία και μίλησε για τον βρώμικο ρόλο του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ελένη Ράικου,  έδωσε στοιχεία και προφορικά ανέπτυξε τα περί σειράς παρεμβάσεων στο έργο της ,όχι μόνον ως προς την υπόθεση της Novartis, αλλά και σε σχέση με άλλες υποθέσεις.

Η Ελένη Ράικου κατέθεσε ότι: «Εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ, με ύφος «νταβατζή», υποδείκνυε πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις, απαιτώντας άλλες φορές να υπάρξει άμεσα άσκηση ποινικής δίωξης και όταν η ίδια αντέτεινε ότι δεν υπήρχαν προϋποθέσεις νόμιμης άσκησης της ,αυτός επιτακτικά και με αφόρητη πίεση έλεγε «άσκησε την και ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν». Και σε άλλες περιπτώσεις προσώπων που ήθελε να εξυπηρετήσει απαιτούσε και πάλι επιτακτικά την εδώ και τώρα αρχειοθέτηση των εν λόγω δικογραφιών». Η εισαγγελέας κατέθεσε και συμπληρωματικά στοιχεία για παρεμβάσεις του αποκαλούμενου «Ρασπούτιν» σε διάφορες υποθέσεις, ενώ μίλησε για αντιθεσμικές πρακτικές και παρασκηνιακές κινήσεις του πρώην υπουργού.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου