Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Υπόθεση Τοπαλούδη: Στο ψυχιατρείο Κορυδαλλού ο Ροδίτης – Ξεσπά η οικογένεια



Στο ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού βρίσκεται εδώ και μερικές μέρες, ο Ροδίτης κατηγορούμενος για την δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη.

Ο 21χρονος, που κρατείται σε συνθήκες απομόνωσης, οδηγήθηκε εκεί, πιθανόν μετά από απόφαση των φυλακών Γρεβενών, όπου κρατούνταν εδώ και περίπου δέκα μήνες.

Η μεταφορά του 21χρονου κατηγορούμενου στην Αθήνα κρίθηκε αναγκαία, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real News, μετά την επιθετική συμπεριφορά που είχε επιδείξει, αλλά και τις απόπειρες αυτοτραυματισμού. Μάλιστα, η πλευρά του νεαρού φέρεται να υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν ζητήθηκε από τον 21χρονο ούτε και από τους γονείς του. Επίσης, οι οικείοι του τονίζουν ότι ο νεαρός δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον και έχει μόνο «φωτεινές διαλείψεις».

Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι ο 21χρονος Ροδίτης δέχτηκε την περασμένη Τετάρτη (11/09) το πρώτο επισκεπτήριο από τη μητέρα του.

Αντιδράσεις από την οικογένεια Τοπαλούδη
Από την πλευρά τους, μέλη της οικογένειας της άτυχης φοιτήτριας έλεγαν με πικρία: «Όταν σκότωνε την Ελένη μας, είχε σώας τα φρένας».

Η μεταφορά του 21χρονου στο ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού προκαλεί πλήθος ερωτημάτων, σύμφωνα με το συνήγορο της οικογένειας Τοπαλούδη, Ευάγγελο Γκιουγκή. Τα ερωτήματα αυτά γίνονται ακόμη πιο έντονα αν αναλογιστεί κανείς – όπως σημειώνει ο κ. Γκιουγκής – ότι ο κατηγορούμενος είχε εξεταστεί πρόσφατα από ψυχίατρο, ο οποίος απεφάνθη ότι έχει «σώας τα φρένας».

«Πριν από ένα πεντάμηνο είχε διαταχθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη και για τους δυο κατηγορούμενους. Ορίστηκε τότε ψυχίατρος από τη Θεσσαλονίκη και διαπίστωσε ότι και οι δυο έχουν σώας τα φρένας και δεν έχουν πρόβλημα ψυχιατρικής παρακολούθησης. Επομένως, για την εισαγωγή του Ροδίτη στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού πρέπει κάποιοι να απαντήσουν γιατί έγινε, πώς έγινε και σε τι αποβλέπει. Πρέπει τα τρία αυτά ερωτήματα να ελεγχθούν και να αξιολογηθούν από κάθε αρμόδια αρχή», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γκιουγκής.


Πηγή : in.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου