Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Δέν είναι τα σκυλιά επικίνδυνα οι άνθρωποι που τα έχουν είναι επικίνδυνοι γιατί δεν ξέρουν να τα χειριστούν


Με αφορμή το περιστατικό με τον θάνατο του άτυχου βρέφους δύο μόλις μηνών από ένα ανεξέλεγκτο ροτβάιλερ.

Η επιθετική συμπεριφορά των ροτβάιλερ και κάθε σκύλου είναι αποτέλεσμα καθαρά της ανευθυνότητας των ιδιοκτητών, τους και προκύπτει από κακοποίηση, παραμέλησης ή απουσίας σωστής εκπαίδευσης. Πολύ τα παίρνουν αυτά τα σκυλιά και τα αγριεύουν μόνοι τους, χωρίς κανένα ίχνος ευθύνης για αυτό που κάνουν. 

Τα ροτβάιλερ, σύμφωνα με την Wikipedia, αγαπούν τους ιδιοκτήτες τους, προστατεύουν την περιοχή τους και είναι εχθρικά προς τους επισκέπτες εκτός και εάν καθοδηγηθούν διαφορετικά και μάθουν σωστά οπότε είναι άκακα όπως κάθε σκύλος που έχει μεγαλώσει με αγάπη και σωστή εκπαίδευση.

Το ροτβάιλερ ειδικά ένα πολύ δυνατό ζώο, το οποίο μπορεί ακόμη και άθελά του να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς στον άνθρωπο και ειδικότερα στα παιδιά. Αυτός που θα θελήσει να μεγαλώσει ένα τέτοιο σκυλί θα πρέπει πρώτα να περάσει και ο ίδιος από εκπαίδευση για να συνειδητοποιήσει την ευθύνη που αναλαμβάνει.

 Η εκπαίδευση υπακοής είναι απαραίτητη λόγω του μεγέθους και δύναμής τους, όπως είναι απαραίτητη για κάθε τέτοιο μέγεθος και δύναμης σκύλο ενώ ο ιδιοκτήτης τους θα πρέπει να γνωρίζει πώς να επιβάλλεται στο ζώο ανά πάσα στιγμή και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Τα Ροτβάιλερ είναι ήρεμα σκυλιά όσο και να ακούγεται παράξενο, είναι παράλληλα άγρυπνοι σύντροφοι προστατεύουν την οικογένεια τους από κάθε κίνδυνο που θα προκύψει Οι ξένοι δεν πρέπει ποτέ να μπουν μέσα στο χώρο του αφεντικού τους χωρίς προειδοποίηση, καθώς το σκυλί δεν ξέρει τη διαφορά μεταξύ ενός ακίνδυνου φίλου ή ενός διαρρήκτη. Το Ροτβάιλερ μπορεί συχνά να ελεγχθεί χρησιμοποιώντας λεκτικές επιπλήξεις μόνο, ενώ απαιτεί περιστασιακά τις ισχυρές φυσικές διορθώσεις.

Ότι κάνει το ροτβάιλερ όπως και κάθε σκύλος είναι για να ευχαριστήσει τον ιδιοκτήτη του.

Η πλειοψηφία τον ροτβάιλερ αγαπούν τα μικρά παιδιά, και ανέχονται ότι και να τους κάνουν. Μερικοί εκτροφείς συστήνουν να μη συμβιώνουν τα ζώα αυτά με παιδιά που δεν έχουν μπει τουλάχιστον στη σχολική ηλικία, ενώ απαιτείται ένα ικανό διάστημα για να προσαρμοστεί ο σκύλος στην παρουσία τους. Οπότε καλό είναι να το πάρει μία οικογένεια από κουταβάκι και να μεγαλώσει με όλα τα μέλη της οικογένειας και να μάθει να παίρνει αγάπη και να δίνει αγάπη κυρίως από τα παιδιά της οικογένειας.

Η καθημερινή βόλτα μαζί με τον ιδιοκτήτη προσφέρει περισσότερο στο δέσιμο μαζί του και εξοικείωση με όλους τους ανθρώπους έξω από το σπίτι του.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου