Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Γιατί ζητούν να αλλάξει τίτλο το χαρτοφυλάκιο του Σχοινά


Δεν πρόλαβε να αναλάβει καθήκοντα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ήδη μια απόφασή της έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Ο τίτλος που έδωσε στο χαρτοφυλάκιο το οποίο αναλαμβάνει ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο κ. Σχοινάς θα είναι ο πρώτος Ελληνας αντιπρόεδρος της Κομισιόν και αναλαμβάνει Επίτροπος για την Προστασία Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής. Το χαρτοφυλάκιό του καλύπτει και τα θέματα της μετανάστευσης, αλλά ο τίτλος είναι αυτός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Ευρωβουλευτές επέκριναν σφοδρά την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τον τίτλο που έδωσε σε αυτό το χαρτοφυλάκιο και της ζητούν να τον αλλάξει.

Κάποιοι ευρωβουλευτές χαρακτήρισαν βαθιά προσβλητικό τον τίτλο, σχολιάζοντας ότι αυτός αφήνει να εννοηθεί ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες αποτελούν μια απειλή για τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής. Μάλιστα, σύμφωνα με το Politico, επισημαίνουν ότι ένα τέτοιο μήνυμα θα ταίριαζε περισσότερο σε ακροδεξιούς και όχι στην Κομισιόν.

Στέλνουν επιστολή στη Φον ντερ Λάιεν

Η Καριμά Ντελί, Γαλλίδα ευρωβουλευτής και επικεφαλής της επιτροπής μεταφορών, έγραψε στο Twitter ότι ευρωβουλευτές συμφώνησαν να σταλεί επιστολή στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με την οποία θα της ζητούν να αλλάξει τον τίτλο του χαρτοφυλακίου του Μαργαρίτη Σχοινά. «Το ευρωκοινοβούλιο δεν θα επιτρέψει να περάσει αυτή η προσβολή στις ευρωπαϊκές αξίες», έγραψε. «Θα σκεφτούμε όλα τα επιχειρήματα, αλλά σίγουρα δεν θα ληφθεί γρήγορη απόφαση», ήταν το σχόλιο που έκανε ο εκπρόσωπος της Φον ντερ Λάιεν.



Πηγή: iefimerida.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου