Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Ντόρα Μπακογιάννη: Δεν υπάρχει καμία δύναμη που μπορεί να αλλάξει τη Συμφωνία των Πρεσπών -Θα την τηρήσουμε



Το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών και της στάσης που κρατάει η ελληνική κυβέρνηση μετά τις εκλογές κυριάρχησε στο πρώτο μέρος της ενημέρωσης από τον Υπουργό Εξωτερικό Νίκο Δένδια στα μέλη της επιτροπής εξωτερικών και άμυνας της Βουλής.

Το θέμα έθεσε πρώτη η πρώην υπουργός εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη η οποία ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία θα τηρήσει τη συμφωνία. Μάλιστα με αφορμή τα επικριτικά σχόλια που κάνουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η κυρία Μπακογιαννη τόνισε ότι η ΝΔ δεν έχει διγλωσσία στο θέμα αυτό ούτε άλλαξε άποψη σε σχέση με τα όσα έλεγε προεκλογικά.

Μπακογιάννη: Δεν μπορούμε να κάνουμε το παραμικρό

«Η Νέα Δημοκρατία είχε πει ότι αν ψηφιστεί αυτή η συμφωνία θα είναι εν ισχύ και ότι δεν υπάρχει καμία δύναμη που μπορεί να αναιρέσει ή να αλλάξει αυτή τη συμφωνία. Αυτό που θεωρούσαμε αυτονόητο πριν τις εκλογές εννοείται ότι το θεωρούμε αυτονόητο και μετά τις εκλογές.
Η παραφιλολογία που ακούγεται τον τελευταίο καιρό είναι περί όνου σκιάς. Ούτε άλλαξε η Νέα Δημοκρατία άποψη αφοί θεωρεί ότι αυτή η συμφωνία έχει βασικές αδυναμίες. Όμως μην μπορώντας να κάνει το παραμικρό διότι ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή θα την τηρήσουμε και θα την τιμήσουμε.»

Η κ. Μπακογιάννη  αναφέρθηκε και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ζητώντας και οι δύο να διατηρηθούν ανοιχτές οι πύλες διαλόγου με την Τουρκία.

Ντορα Μπακογιάννη : «Πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι ο διάλογος με την Τουρκία είναι απολύτως απαραίτητος σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Η εμπειρία έδειξε πως όταν η Ελλάδα διέκοψε το διάλογο, στο εσωτερικό της χώρας ήταν ενδεχομένως μια πράξη πατριωτισμού και γενναιότητας, η οποία ομως κατέληξε σε απόλυτη αποτυχία της εξωτερικής πολιτικής. Το Περιβάλλον με την Τουρκία είναι προβληματικό. Δεν περίμενα ποτέ ότι ο Τσάβουσογλου θα πάει στην Αμμόχωστο και θα κάνει δηλώσεις από κει. Αυτή η πράξη του θα κριθεί πολύ αυστηρά στην Νέα Υόρκη λόγω ακριβώς του συμβολισμού που έχει.»



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου