Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Τραγωδία στο Αίγιο: Με 102 χλμ. έτρεχε ο οδηγός- Χτύπησε πρώτα το μωρό



Την υπόθεση της τραγωδίας στο Αίγιο εξέτασαν δύο πραγματογνώμονες, οι οποίοι εν συνεχεία δημοσίευσαν πόρισμα που «καίει» τον οδηγό.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Star, οι δύο πραγματογνώμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ο οδηγός που παρέσυρε στον θάνατο γιαγιά και εγγόνι, την ώρα που μπήκε στην μοιραία στροφή, έτρεχε με ταχύτητα 102 χιλιομέτρων.

H είδηση αυτή επιβεβαιώνει τις προηγούμενες εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες ο οδηγός πήγαινε με ταχύτητα 100 χλμ, την ώρα που στο σημείο δεν επιτρέπεται σε οδηγούς να τρέχουν με περισσότερα από 50 χλμ ανά ώρα.

Τι λέει το νέο πόρισμα των πραγματογνωμόνων
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε στην δημοσιότητα το δελτίο του Star, το πόρισμα των δύο πραγματογνωμόνων αναφέρει:

Το αυτοκίνητο του οδηγού είχε αναπτύξει ταχύτητα από 80 – 130 χλμ. Όταν όμως μπήκε στη στροφή η ταχύτητα του ήταν μεγαλύτερη από 102 χλμ. γι’ αυτό κι έγινε η εκτροπή.
Η εκτροπή του οχήματος οφείλεται σε ταχύτητα μεγαλύτερη της επιτρεπόμενης της καμπυλότητας της στροφής.
Πρώτα χτύπησε το καρότσι στο οποίο βρίσκονταν το μωρό, το οποίο εκτινάχθηκε σε απόσταση 5 μέτρων και χτύπησε με το κεφαλάκι του σε κολόνα.
Η γιαγιά δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Το αυτοκίνητο πέρασε από πάνω της. Μάλιστα υπάρχουν και ίχνη από τον τροχό στα χέρια της.
Δεν είχε καμία βλάβη το αυτοκίνητο

Όπως προκύπτει από το πόρισμά τους, δεν υπήρχε καμία μηχανική βλάβη στο αυτοκίνητο πριν τη σύγκρουση, όπως ισχυριζόταν ο οδηγός.

Έτσι η τροχαία Πατρών θα παραδώσει το πόρισμα στον Εισαγγελέα του Ναυτοδικείου.

Έχει ασκηθεί ποινική δίωξη στον οδηγό, ο οποίος θα απολογηθεί για ένα κακούργημα και τρία πλημμελήματα (επικίνδυνη οδήγηση,ανθρωποκτονία εξ΄ αμελείας, εγκατάλειψη τόπου ατυχήματος και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ).


Πηγή : in.gr




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου