Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Τραγικός θάνατος για 10χρονη: Θανατηφόρα αμοιβάδα «έφαγε» τον εγκέφαλό της



Ο λόγος για την αμοιβάδα Naegleria fowleri, η οποία εισέρχεται στο ανθρώπινο σώμα μέσω της μύτης, «ταξιδεύει» στον εγκέφαλο και καταστρέφει τον εγκεφαλικό ιστό, σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Για το διάστημα 2009-2018, έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ συνολικά 34 περιπτώσεις εμφάνισης μόλυνσης από την αμοιβάδα Naegleria fowleri, ενώ από τα 145 επιβεβαιωμένα περιστατικά μόλυνσης μεταξύ 1962 και 2018, μόνο τέσσερα άτομα επιβίωσαν, σύμφωνα με το CDC.

Την είδηση του θανάτου της 10χρονης ανακοίνωσε η οικογένειά της, ενώ το δημοτικό της σχολείο Valley Mills Elementary School επιβεβαίωσε το τραγικό γεγονός, μέσω μιας συγκινητικής συλλυπητήριας ανάρτησης στο Facebook.

«Είμαστε βαθιά θλιμμένοι από την απώλεια της Lily Avant. Η Lily ήταν μια ευλογία στο σχολείο μας. Σπουδαία μαθήτρια αλλά το σημαντικότερο, ήταν ένας απίστευτος άνθρωπος απέναντι στους φίλους της, απέναντι σε όλους».

Το περασμένο σαββατοκύριακο, η Lily πήγε για κολύμπι στα νερά της τοπικής λίμνης Whitney. Λίγο αργότερα άρχισε να αισθάνεται πονοκέφαλο, ο οποίος συνοδεύτηκε αμέσως από πυρετό.

Η οικογένειά της νόμιζε στην αρχή ότι είχε κάποια μόλυνση από ιό, όμως μετά από επισκέψεις στον οικογενειακό γιατρό και αφού η Lily είχε δυσκολία στον ύπνο, κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Η Lily μεταφέρθηκε στο παιδιατρικό νοσοκομείο όπου της έγινε παρακέντηση της σπονδυλικής στήλης και διαπιστώθηκε ότι είχε κολλήσει τη θανατηφόρα αμοιβάδα Naegleria fowleri.

Μετά την είδηση του θανάτου της, το νοσοκομείο αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός, καθώς η οικογένειά της δεν είχε δώσει τη συγκατάθεσή της.


Πηγή : newsbomb.gr




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου