Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

H Μπακογιάννη κρατούμενη και οι Ιταλικοί Στρατώνες



«Στον χώρο αυτό έχω περάσει. Κρατούμενη επί δικτατορίας», ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη κατά την επίσκεψή της χθες στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, όπου παλιά ήταν τα κρατητήρια της Ασφάλειας. Όπως είπε στα μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου ήταν 14 ετών όταν είχε βρεθεί σε αυτό τον χώρο.

Στην αναφορά του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Δασκαλάκη ότι πρέπει να παραχωρηθεί το κτήριο των Φυλακών για να μην έχει την τύχη των Ιταλικών Στρατώνων, η κ. Μπακογιάννη σχολίασε πως «το ιστορικό αυτό κτήριο κατάφεραν και το έκαψαν γιατί εδώ στα Χανιά έχουμε ιστορία με καταλήψεις και περίεργες φωτιές που ανάβουν».

Σημειωτέον, πάντως, ότι το κτήριο είχε εγκαταλειφθεί από τον Στρατό όταν έκλεισε τη Στρατολογία και μετέφερε το Πολεμικό Μουσείο από το 2011 και τις νυκτερινές ώρες είχε γίνει καταφύγιο αστέγων, που άναβαν φωτιές για να μαγειρέψουν ή για να ζεσταθούν και από εκεί προκλήθηκε η πυρκαγιά που το κατέστρεψε τον Ιούλιο του 2018. Οι διαχειριστές του -δηλαδή το επίσημο κράτος- το είχαν εγκαταλείψει στην τύχη του μέχρι που κάηκε.


Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου