Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Financial Times:«Η Β. Θάνου προωθούσε την ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ»



Διεθνώς ξεφτίλα έχουμε γίνει με την συμπεριφορά της Βασιλικής Θάνου και απόδειξη η Financial Times ανάμεσα σε άλλα για την κ. Βασίλική Θάνου να αναφέρουν σε δημοσίευμά τους πως η αντικατάσταση της επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού, «παρόλο που δεν έχει κατηγορηθεί για παραπτώματα», αποτελεί το πρώτο πολιτικό τεστ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Η εφημερίδα Financial Times επικαλούμενη δικαστικές πηγές, αναφέρει σε άρθρο της πώς «η Βασιλική Θάνου προωθούσε ενεργά την ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ για εμπλοκή πολιτικών αντιπάλων σε υποτιθέμενα σκάνδαλα διαφθοράς». Το δημοσίευμα εκθέτει περισσότερο την Θάνου καθώς αναφέρει ότι ερευνητές της Επιτροπής Ανταγωνισμού διαμαρτυρήθηκαν ότι η κ. Θάνου παρενέβαινε στο έργο τους. «Σε επιστολή τους προς το υπουργείο Ανάπτυξης 40 αξιωματούχοι έγραψαν ότι υπονομεύεται η σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στα στελέχη και τους ερευνητές».

«Την Πέμπτη θα ψηφιστεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που θα οδηγήσει στην αποπομπή της Βασιλικής Θάνου», συνεχίζει το δημοσίευμα, και επισημαίνει πως «σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, απαγορεύεται πρώην πρωθυπουργοί, υπουργοί, ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι και κυβερνητικοί σύμβουλοι να διορίζονται σε θέσεις ρυθμιστικών αρχών για πέντε χρόνια μετά την αποχώρησή τους. Η κυρία Θάνου αποτελεί τη μοναδική περίπτωση ανάμεσα σε 22 επικεφαλής ελληνικών ρυθμιστικών οργάνων που έρχεται αντιμέτωπη με την αποπομπή» γράφουν οι Financial Times που υπογραμμίζουν ότι η Βασιλική Θάνου δεν θεωρήθηκε επαρκής για το Σώμα εξαιτίας του κομματικού παρελθόντος της και της σχέσης της με τον ΣΥΡΙΖΑ.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου