Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

«Πληρωμένη» απάντηση του Κικίλια στον Πολάκη για τα όσα είπε για το ΚΑΤ και τον εγκαυματία πυροσβέστη



Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δεν άφησε αναπάντητα τα όσα είπε ο Παύλος Πολάκης και τις ειρωνείες του σχετικά με την εξαγγελία από τον υπουργό ότι η κυβέρνηση θα καλύψει όλα τα έξοδα του εγκαυματία πυροσβέστη από την πυρκαγιά στην Εύβοια.

«Κύριε Πολάκη, γνωρίζω ακριβώς την κατάσταση της υγείας του εθελοντή δασοπυροσβέστη. Η πλήρης αποκατάσταση και αποθεραπεία του, απαιτούν δαπάνες που δεν καλύπτει το ΕΣΥ και ο ΕΟΠΥΥ. Θα καλύψουμε ότι χρειαστεί, όπως καλύψαμε πλήρως και τους εγκαυματίες από την τραγική φωτιά στο Μάτι, που άφησες ακάλυπτους 1 χρόνο τώρα. Τέλος με τα ψέματα σας και τη μικροπολιτική», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κικίλιας επισκέφθηκε χθες στο νοσοκομείο τον εθελοντή πυροσβέστη που υπέστη εγκαύματα δευτέρου προς τρίτου βαθμού στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Εύβοια και ανακοίνωσε ότι «σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό της χωράς, το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε ως Υπουργείο Υγείας, είναι σεβόμενοι αυτή την προσπάθεια, να καλύψουμε ότι χρειαστεί από τα έξοδα της νοσηλείας, της αποθεραπείας και τέλος της αποκατάστασης του».

Σχολιάζοντας την δήλωση του υπουργού Υγείας ο κ. Πολάκης έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θέλησε να τον ειρωνευτεί λέγοντας:

«Το ΚΑΤ είναι δημόσιο νοσοκομείο, δεν πληρώνουν νοσηλεία οι ασφαλισμένοι ασθενείς. Αν ο εθελοντής δασοπυροσβέστης είναι ανασφάλιστος, πάλι δεν πληρώνει, καθώς αν δεν το ξέρεις, σου λέω πως από τοn Φλεβάρη του 2016 ισχύει ο νόμος για δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφαλίστων που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!!!! (εκτός αν αυτή η δήλωση είναι πρόβα για κατάργηση του νόμου…) Ο νέος κανονισμός παροχών του ΕΟΠΥΥ που φτιάξαμε καλύπτει με πολύ καλύτερους και πραγματικούς όρους και την αποθεραπεία και αποκατάσταση».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου