Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Χατζηδάκης προς ΣΥΡΙΖΑ: Στο θέμα της ΔΕΗ δεν είστε κατήγοροι, αλλά κατηγορούμενοι



Κάγκελο οι Συριζαίοι "Στο θέμα της ΔΕΗ δεν είστε κατήγοροι, είστε κατηγορούμενοι", είπε με αυστηρότητα απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης. "Το θέμα της ΔΕΗ σήμερα μόλις ανοίγει, θα έχει κι άλλα επεισόδια και στη Βουλή και στη δικαιοσύνη αν χρειαστεί" αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο σύστασης εξεταστικής για τη ΔΕΗ. Παράλληλα, ο υπουργός είπε: "Η κυβέρνηση δεν θα συμμετέχει στο πολιτικό θέατρο του ΣΥΡΙΖΑ, στο θέμα της ΔΕΗ". Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στο θέμα εξαγοράς από την ΔΕΗ επιχείρησης των Σκοπίων την περίοδο των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το μακεδονικό. "Μιλάω για την EDS  του αντιπροέδρου Κοτσού Αγκούτσεφ η οποία εξαγοράστηκε έναντι 4,8 εκατ. ευρώ ενώ είχε ζημιές πάνω από 5 εκατ. ευρώ. Για κάποιο περίεργο λόγο η ΔΕΗ θεώρησε πως πρέπει να λύσει τα προβλήματά της. Δε νομίζετε πως πρέπει να δώσετε κάποιες εξηγήσεις και γι’ αυτό το θέμα;".

Καθ’ όλη τη διάρκειά της οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  για να αποπροσανατολήσουν και μέσα στον πανικό τους γιατί γνωρίζουν ότι έχουν ποινικές ευθύνες κατηγορούσαν την κυβέρνηση για την κατάσταση της ΔΕΗ. "Να είστε πιο σεμνοί οι αλαζονικές τοποθετήσεις δείχνουν πως δεν έχετε καταλάβει τίποτα", απάντησε σαφώς ενοχλημένος ο κ. Χατζηδάκης. "Γιατί να θέλω να απαξιώσω την ΔΕΗ, γιατί να μην έχω αυτό το αμόκ απαξίωσης για τη ΔΕΠΑ; Μήπως γιατί ο ορκωτός λογιστής σημείωσε  αυτά που σημείωσε τον περασμένο Απρίλιο; Ότι δηλαδή η ΔΕΗ έφτασε στα όριά της". Οι αναφορές του υπουργού προκάλεσαν αντίδραση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ με τον πρώην υπουργό Σωκράτη Φάμελλο να κάνει λόγο για "απειλές" και να σχολιάζει πως το επιθετικό ύφος δεν βοηθά.

Ο υπουργός είπε για την κατάντια της ΔΕΗ με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ: "αν δεν υπάρχει ΔΕΗ, δεν υπάρχει η χώρα". Ο ίδιος υπογράμμισε σε εξίσου δραματικούς τόνους πως για να είναι βιώσιμη η ΔΕΗ χρειάζεται να εξασφαλίσει 900 εκατ. ευρώ έως τον επόμενο χρόνο.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου