Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

Νέος διοικητής της ΕΥΠ ο Παναγιώτης Κοντολέων



Ο αντιναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος τοποθετήθηκε στη νεοσύστατη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας στο Γραφείο Πρωθυπουργού. Νέος επικεφαλής της ΕΥΠ ο Παναγιώτης Κοντολέων.

Ο Παναγιώτης Κοντολέων ορίστηκε νέος διοικητής της ΕΥΠ, και ο αντιναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος τοποθετήθηκε στη νεοσύστατη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας στο Γραφείο Πρωθυπουργού.

Από την κυβέρνηση τονίζεται πώς, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας θα υποστηρίζει τον πρωθυπουργό και θα αποτελεί τον σύνδεσμό του με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. «Γι' αυτό ακριβώς επελέγη γι' αυτή την κρίσιμη θέση ένα στέλεχος με μεγάλη εμπειρία και αδιαμφισβήτητες ικανότητες, όπως ο αντιναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος».

Ο κ. Διακόπουλος μεταξύ άλλων διετέλεσε διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων του ΥΠΕΘΑ, διοικητής Ναυτικής Εκπαίδευσης και διοικητής Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. Έχει υπηρετήσει, επίσης, ως Ναυτικός Ακόλουθος στην Άγκυρα, ενώ την τελευταία διετία πριν από την αποστρατεία του, τον περασμένο Ιανουάριο, ήταν διοικητής της Σχολής Εθνικής Άμυνας. Έχει εκπαιδευτεί στην Ελλάδα και τη Γαλλία και διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο στη Δημόσια Διοίκηση από το πανεπιστήμιο του Harvard.

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε και με τον απερχόμενο διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη, του οποίου έληξε η θητεία ως διοικητής της ΕΥΠ και στη θέση του κ. Ρουμπάτη τοποθετήθηκε ο κ. Κοντολέων.

Η ΕΥΠ αναδιαρθρώνεται και ενισχύεται με διευρυμένο σχήμα τριών υποδιοικητών που αποτελείται από τους Βασίλειο Γκρίζη, Διονύση Μελιτσιώτη και Αναστάσιο Μητσιάλη.

Ο. Κοντολέων,  διαθέτει σημαντική καριέρα στον τομέα της ασφάλειας, ενώ χαίρει εκτίμησης και στο εξωτερικό. Για τους τρεις υποδιοικητές, σημειώνεται ότι ο Αν. Μητσιάλης εκπροσωπούσε από το 2016 τη Νέα Δημοκρατία στο Συμβούλιο Εθνικής Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) και θα είναι υπεύθυνος για τις διεθνείς σχέσεις της Υπηρεσίας. Ο Βασ. Γκρίζης διετέλεσε μεταξύ άλλων για 7 χρόνια διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας (ΚΕΜΕΑ) και θα έχει επιχειρησιακές αρμοδιότητες, ενώ ο Διον. Μελιτσιώτης, ο οποίος είναι λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, θα είναι υπεύθυνος για οργανωτικά ζητήματα.

Ο έλεγχος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) διέρχεται υπό την απευθείας εποπτεία του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως αναφέρεται στο υπ’ αριθμόν 81 Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα 8 Ιουλίου.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου