Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

ΕΚΑΒ: "Μας κάλεσαν για λιποθυμία κι όταν φτάσαμε η... ασθενής έτρωγε πίτα με γύρο"



Απίστευτες καταστάσεις, με ένταση, με απρόοπτα, με δυσκολίες και με κινδύνους αντιμετωπίζουν καθημερινά στη Ρόδο όπως και στην υπόλοιπη χώρα, οι διασώστες που υπηρετούν στο ΕΚΑΒ στο πλαίσιο των ιδιαιτέρως αυξημένων καθηκόντων τους.

Μας κάλεσαν για λιποθυμία κι όταν φτάσαμε η... ασθενής έτρωγε γύρο

«Πολλές φορές μπαίνουμε στη διαδικασία να κάνουμε άσκοπες διακομιδές. Μας καλούν για ψύλλου πήδημα. Τους εξηγούμε ότι δεν μπορεί το ΕΚΑΒ να έρχεται και να μεταφέρει άτομα που δεν είναι απολύτως αναγκαίο να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Ειδικά από τουριστικές περιοχές, πολλοί επικοινωνούν μαζί μας και μας ζητούν επιτακτικά να διακομίσουμε στο νοσοκομείο  εμείς, άτομο που στραμπούλιξε το πόδι του, που ζαλίστηκε, που ανέβασε πυρετό κλπ. «Είναι τουρίστες μας λένε και... τι θα πούν στη χώρα τους»! Τους εξηγούμε ότι και στη χώρα τους γίνονται διακομιδές με ασθενοφόρα άμεσης βοήθειας, για τέτοια περιστατικά, αλλά δυστυχώς δεν το καταλαβαίνουν.

Να σας αναφέρω λοιπόν, ότι εγώ κλήθηκα να μεταβώ πριν μερικά χρόνια σε περιστατικό στην Παλιά Πόλη. Λιποθυμικό περιστατικό για την ακρίβεια, μιας γυναίκας τουρίστριας. Ξέρετε τι  αντικρύσαμε όταν φτάσαμε εκεί στο γυράδικο στην Παλιά Πόλη με τεράστιες δυσκολίες και κινδύνους μέσα από τα στενά;

Την τουρίστρια να έχει συνέλθει και να τρώει γύρο με πίτα! Ναι καλά ακούσατε, γύρο με πίτα! Το έχουμε αναφέρει και το έχουμε καταγράψει αυτό επισήμως και να ξέρετε δεν είναι το μοναδικό. Υπάρχουν εκατοντάδες.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ένα τέτοιο περιστατικό που δεν αξιολογείται σωστά, και απασχολεί ασθενοφόρο και διασώστες άσκοπα πολλές φορές, μπορεί να κοστίσει τη ζωή σε έναν άλλο τουρίστα ή μόνιμο κάτοικο του νησιού μας που θα παρουσιάσει καρδιακό πρόβλημα και το ένα από τα ασθενοφόρα θα βρίσκεται σε τέτοιου είδους περιστατικό άρα θα υπάρξει καθυστέρηση».



Πηγή : rodiaki.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου