Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

Προκαλούν τα Σκόπια! Η Εθνική βόλεϊ ανδρών φόρεσε μπλουζάκια Μακεδονία



Η Εθνική ομάδα βόλεϊ ανδρών των Σκοπίων ετοιμάζεται να συμμετάσχει για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ως Βόρεια Μακεδονία και προκαλεί την Ελλάδα.

Στο promo video της ομοσπονδίας οι στολές γράφουν σκέτο Μακεδονία, αντί για το όνομα δώρο του ΣΥΡΙΖΑ North Macedonia, ενώ η επίσημα ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας βόλεϊ αναφέρει τους παίκτες της γειτονικής χώρας ως «Μακεδόνες».

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία μέσω και του εκπροσώπου της σε αυτήν Αχιλλέα Μαυρομάτη για το βίντεο το οποίο παρουσιάζει την συμμετοχή της Βόρειας Μακεδονίας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών (12-29/09) και εμφανίζει τους αθλητές με φόρμες που αναγράφουν Volleyball Team Macedonia.

Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργος Καραμπέτσος ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας ως προς την σωστή ονομασία των γειτόνων μας και σε συνεννόηση με τον Αχιλλέα Μαυρομάτη θα αποσταλεί επίσημη επιστολή για την σωστή ονομασία ενόψει της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Οι αθλητές της ομάδας της Βόρειας Μακεδονίας εμφανίζονται στο video με τα προπονητικά τους μπλουζάκια τα οποία γράφουν: «Volleyball Team Macedonia». Δεν υπάρχει πουθενά δηλαδή ο γεωγραφικός προσδιορισμός North.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου