Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Έρχεται μεγάλη σύγκρουση στον ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας κάνει τον "επιτυχημένο"



Η αλλαγές που θέλει να κάνει ο δήθεν "επιτυχημένος" Τσίπρας προκαλούν εσωκομματικές τριβές, και συντάσσονται διαφορετικές δυνάμεις μέσα στο κόμμα κοιτώντας τον περίεργα. Οι ενέργειες του δήθεν "επιτυχημένου" προκαλούν αντίθεσης, καθώς το ιδεολογικό ακροαριστερό υπόβαθρο που είναι η βάση του κόμματος δεν θα το ανεχτεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πορευόταν και πορεύεται μέσα από τις εσωτερικές του, ιδεολογικές και υπαρξιακές, αντιθέσεις και έχει ανεχτεί πολλά μέχρι σήμερα όπως τους τελειωμένους και ότι περίσσεψε που μάζεψε ο Τσίπρας από ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για να διευρύνει το κόμμα.

Οι βασικοί αντίπαλοι του Τσίπρα είναι όλοι οι ακροαριστεροί όπως ο Νίκος Φίλης, ο Νίκος Βούτσης κ.ά., που δεν θέλουν κανένας από τους τελειωμένους που μάζεψε ο Τσίπρας, ούτε να περάσει το κόμμα από την αριστερή του καταβολή στην σοσιαλδημοκρατία.

Το πρώτο "θύμα" των πολιτικών αναζητήσεων του Τσίπρα για αυτό που θέλει να κάνει είναι ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης που εξελέγη πέρυσι τέτοιο καιρό γραμματέας με 88% και να βάζει στην θέση του τον Νάσο Ηλιόπουλο.

Το προεδρικό σχέδιο πρέπει να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί και επιβάλλεται η αλλαγή των συσχετισμών και του γραμματέα για να προωθηθεί πιο εύκολα, οπότε θα πέσουν κεφάλια και η σύγκρουση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αναπόφευκτη.  


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου