Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

Εικόνα ντροπής στο Τέξας! Έφιπποι αστυνομικοί τραβούν με σκοινί Μαύρο κρατούμενο



Οργή στις ΗΠΑ και διεθνή κατακραυγή προκαλεί η φωτογραφία έφιππων λευκών αστυνομικών να σέρνουν κρατώντας από σχοινί έναν μαύρο που φορούσε χειροπέδες.

Ο 43χρονος Ντόναλντ Νίλι είχε συλληφθεί για απλή παράνομη είσοδο σε ιδιωτικό χώρο στο Γκάλβεστον, μιας πόλης περίπου 50.000 κατοίκων στις ακτές του Τέξας στον Κόλπο του Μεξικό. 


Οι έφιπποι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν τον έδεσαν με σκοινί που πέρασαν από τις χειροπέδες του και στη συνέχεια τον οδήγησαν σε αστυνομικό τμήμα, οκτώ τετράγωνα μακριά λές και ήταν δουλέμποροι που έσερναν μαύρο δούλο.

Εικόνες της ντροπής από ανεύθυνους χαρακτήρισαν αυτή την γελοιότητα στα sosial media που παραπέμπουν στη μεταχείριση των σκλάβων στον αμερικανικό Νότο, πριν τον εμφύλιο πόλεμο του 1861. Η τοπική αστυνομία ζήτησε συγνώμη από τον Νίλι για την κακή κρίση των δύο αστυνομικών, που εφήρμοσαν μια τεχνική μεταφοράς συλληφθέντων για την οποία έχουν εκπαιδευτεί, ενώ θα μπορούσαν να περιμένουν να φθάσει ένα περιπολικό στο σημείο για να παραλάβει τον 43χρονο. 

Υποσχέθηκε δε ότι θα σταματήσει τη χρήση της τεχνικής αυτής!! Τι έκαναν οι αστυνομικοί που ξεφτίλισαν την αστυνομία δεν μας είπαν.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου