Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

Νεκρός στο κελί του ο χρηματιστής παιδόφιλος Τζέφρι Έπσταϊν



Τέλος στη ζωή του έδωσε ο δισεκατομμυριούχος Αμερικανός χρηματιστής Τζέφρι Έπσταϊν, ο οποίος είχε καταδικαστεί στο παρελθόν (το 2008) για παιδεραστία και πρόσφατα είχε ξανασυλληφθεί με την κατηγορία ότι κακοποιούσε σεξουαλικά δεκάδες ανήλικες κοπέλες στη Φλόριντα και στη Νέα Υόρκη.

O 66χρονος συνελήφθη στις 6 Ιουλίου μέσα στο διαμέρισμά του από πράκτορες του FBI και η δίκη του επρόκειτο να αρχίσει το νωρίτερο τον Ιούνιο του 2020.

Ο Έπσταϊν βρισκόταν αντιμέτωπος με τη μέγιστη ποινή 45 ετών κάθειρξης, ενώ μόλις πριν λίγες ώρες είχαν δει το φως της δημοσιότητας έγγραφα της δικογραφίας εναντίον του, με σοκαριστικές λεπτομέρειες για τη φύση της σεξουαλικής του ζωής.



Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα, ο Έπσταϊν βρέθηκε νεκρός - απαγχονίσθηκε - στο κελί του στη φυλακή του Lower Manhattan, το πρωί του Σαββάτου (στις 07:30 τοπική ώρα, 14:30 ώρα Ελλάδας).

Δύο εβδομάδες νωρίτερα, ο 66χρονος είχε βρεθεί ξανά σχεδόν αναίσθητος στο κελί του, με τραύματα στον λαιμό και είχε τεθεί σε επιτήρηση για τον φόβο απόπειρας αυτοκτονίας.

Το 2008, ο δισεκατομμυριούχος Αμερικανός χρηματιστής καταδικάστηκε - μετά από συμφωνία - σε μόλις 18μηνη φυλάκιση για παιδεραστία, μετά από ένα σκάνδαλο πολλών ετών και πολλά δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι διοργάνωνε «σεξουαλικά πάρτι» με ανήλικα κορίτσια και καλεσμένους διάσημους φίλου του, πολιτικούς, επιχειρηματίες και γαλαζοαίματους.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του θανάτου του, το FBI ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση. 


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου