Κυριακή 4 Αυγούστου 2019

Τι θα γίνει με τις ΜΚΟ; Θα μπουν στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη;



Οι ΜΚΟ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έκαναν πάρτι σε βάρος της Ελλάδας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των προσφύγων, μεταναστών, και λαθρομεταναστών.

Πολλά τα λεφτά και οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν τα άφησαν να τα πάρουν άλλοι , εκμεταλλεύτηκαν με την κάλυψη του κόμματος τα πάντα για να βγάλουν πολλά εκατομμύρια που ακόμα τα ψάχνουν να δουν που πήγαν γιατί στους μετανάστες δεν πήγαν.

Πριν τις εκλογές την εμπλοκή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος ερευνούσαν οι ελληνικές αρχές, ύστερα από αίτημα της Διεθνούς Ομάδας Χρηματοοικονομικής Δράσης η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ασχολείται με τη δράση συγκεκριμένων οργανώσεων στη χώρα μας που δρούσαν ανεξέλεγκτα κάτω από την ομπρέλα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται τέσσερις ή πέντε μεγάλες ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται σε θέματα στη σίτιση και τη στέγαση μεταναστών, και σε θέματα δικαιωμάτων μεγάλων πληθυσμιακά ομάδων.

Οι οργανώσεις αυτές ειδικά τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν μεγάλη κινητικότητα και πέραν των κρατικών και ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων εμφανίζουν έσοδα και κίνηση χρημάτων προερχόμενων ακόμη και από τρίτες χώρες. Λέτε να είναι και η Βενεζουέλα μέσα;;;;;;

Οι ευρωπαϊκές αρχές που είναι αρμόδιες για το ξέπλυμα και την καταπολέμηση του παράνομου χρήματος έχουν ξεκινήσει από το 2016 έρευνα που συνδέεται και με την υπόθεση του προσφυγικού στην Ελλάδα. Η OLAF εξετάζει συγκεκριμένες εταιρείες όπως και τη ροή του χρήματος και μέχρι στιγμής λόγω κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει βρεθεί άκρη.

Η Ομάδα Χρηματοοικονομικής Δράσης (Financial Action Task Force – FATF), που συνεδρίασε πρίν λίγους μήνες στο Παρίσι και η οποία στην παρούσα φάση αξιολογεί την Ελλάδα «έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις αδυναμίες της χώρας μας στον έλεγχο της χρηματοδότησης των ΜΚΟ».

Πρόκειται για τον φορέα από τον οποίον, προέρχονται οι κανόνες του διεθνούς δικαίου για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και αυτό δείχνει ότι κάτι βρωμάει άσχημα σε αυτές τις ΜΚΟ!!!! Πολύ άσχημα.

Οι πληροφορίες έλεγαν ότι οι ελληνικές αρχές επί ΣΥΡΙΖΑ και μετά από πίεση της Ευρώπης, ξεκίνησαν να ελέγχουν τις πηγές χρηματοδότησης γνωστής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης με σχεδόν δεκαετή δραστηριότητα, η οποία τα τελευταία χρόνια επί ΣΥΡΙΖΑ έχει λάβει επιχορηγήσεις ακόμη και από τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Μεταναστευτικής Πολιτικής. Δεν έχουμε ακόμα αποτελέσματα του ελέγχου και ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές τις επιχορηγήσεις.

Η εν λόγω ΜΚΟ έχει αναλάβει δράση στην προάσπιση των δικαιωμάτων προσφύγων και μεταναστών και ευρύτερα ατόμων που χρήζουν διεθνούς προστασίας, στο τομέα των ασυνόδευτων ανηλίκων, αλλά και στον τομέα της διερμηνείας και της λεγόμενης διαπολιτισμικής μεσολάβησης.

Η ΜΚΟ που ελέγχεται (και δεν είναι η μόνη φυσικά) από το 2011 έως και το 2018 είχε ακαθάριστα έσοδα 23,13 εκατ. ευρώ και επιχορηγήσεις ύψους 9,7 εκατ. ευρώ. Έχει λάβει μέσω Ελβετίας σημαντική οικονομική ενίσχυση από Σαουδαραβικών συμφερόντων fund το οποίο δραστηριοποιείται στην Ελλάδα. Δηλώνει ότι απασχολεί ως προσωπικό περισσότερα από 600 άτομα και εμφανίζει να καταβάλει ετησίως μισθούς ύψους 7 εκατ. ευρώ, ποσό που για το 2018 ξεπερνούσε κατά τρεις φορές τα ακαθάριστα έσοδα της.

Από την Αρχή για την καταπολέμηση το μαύρου χρήματος οι έλεγχοι ως προς συγκεκριμένες ΜΚΟ είναι σε εξέλιξη εδώ και εννιά περίπου μήνες χωρίς αποτέλεσμα και αυτό δείχνει ότι κάποιος οι κάποιοι δεν θέλουν να προχωρήσει η έρευνα.

Ο έλεγχος των ΜΚΟ παρακολουθείται τουλάχιστον από δύο διεθνείς οργανισμούς και όπως τονίζεται ανεξαρτήτως των προσώπων που εμπλέκονται θα καταλήξει σε συμπεράσματα δεδομένου ότι αφορά και πόρους που προέρχονται και από την ΕΕ.

Περιμένουμε την ενεργοποίηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη ώστε να ρίξει φως σε αυτό το τεράστιο σκάνδαλο.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου