Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

Σύγκρουση σκαφών στο Πόρτο Χέλι με δύο νεκρούς και μία σοβαρά τραυματίας




Η σύγκρουση των δύο σκαφών έγινε μόλις 350 μ. από την ακτή στη θαλάσσια περιοχή Θίνη Αργολίδας, μεταξύ Σπετσών και Πόρτο Χέλι. Ένα ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν 10 Γάλλοι υπήκοοι- δύο άνδρες, τρεις γυναίκες και πέντε παιδιά- συγκρούστηκε με ξύλινο αλιευτικό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν τρεις Ελληνες, δύο άνδρες και μία γυναίκα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ταχύπλοο πέρασε πάνω από το αλιευτικό.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης και σύμφωνα με τις μαρτυρίες των επιβαινόντων στο φουσκωτό, υπήρχε ένας ακόμη πάνω στο σκάφος, ένας αλλοδαπός που φέρεται να είναι ο χειριστής. Αυτός, μετά την προσέγγιση του σκάφους στην ακτή, μετά τη σύγκρουση, διέφυγε και αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστα μέχρι στιγμής.

Το Λιμενικό εξέδωσε ανακοίνωση :

«Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες της 09-08-2019, οι Λιμενικές Αρχές Ναυπλίου, Σπετσών, Πορτοχελίου, Ύδρας και Λεωνιδίου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό σύγκρουσης ενός φουσκωτού σκάφους, περίπου 10 μέτρων, με δέκα αλλοδαπούς επιβαίνοντες (2 άνδρες, 3 γυναίκες και 5 παιδιά), με λέμβο περίπου 5 μέτρων, στην οποία επέβαιναν, όπως είναι μέχρι στιγμής γνωστό, τρεις ημεδαποί (2 άνδρες και 1 γυναίκα), στη θαλάσσια περιοχή “ΘΥΝΙ” Αργολίδας.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκε η βύθιση της λέμβου, με αποτέλεσμα να ανασυρθούν χωρίς τις αισθήσεις τους, οι δύο άνδρες, ενώ η γυναίκα μεταφέρεται σοβαρά τραυματισμένη, με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους».




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου