Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Α. Γεωργιάδης: Μόλις περάσει ο νόμος η Θάνου πάει σπίτι της



Χαρακτήρισε «σχεδόν αξιοθρήνητο» πως η κ. Θάνου διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί ακόμη και αν ψηφιστεί ο σχετικός νόμος, η κ. Θάνου είχε την «προκλητική εύνοια του κ. Τσίπρα» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Την πρόθεσή του να εκδώσει υπουργική απόφαση που θα ορίζει ότι η Βασιλική Θάνου και ορισμένοι άλλοι εμπίπτουν στην ρύθμιση για το ασυμβίβαστο μόλις ψηφιστεί ο νόμος για τις ανεξάρτητες Αρχές, διατύπωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος ειδικά στην Θάνου, ο Γεωργιάδης δήλωσε ότι τον ξεπερνά η ιδέα ότι θεωρεί εαυτό της αναντικατάστατο και χαρακτήρισε υποκρισία την τοποθέτηση της κ. Θάνου ότι είναι πολιτικά ουδέτερο πρόσωπο.

Ο κ. Γεωργιάδης αναγνώρισε ότι η κ. Θάνου είχε μεγάλη σταδιοδρομία στον δικαστικό κλάδο και έχει δίκιο όταν αναφέρει ότι οι πρόεδροι του ανώτατοι δικαστηρίου επιλέγονται με κυβερνητική απόφαση. Αλλά διευκρίνισε, ότι η κ. Θάνου ήταν 9η στη σειρά για την προεδρία του Άρειου Πάγου το 2015, άρα παρακάμφθηκαν οκτώ άτομα, κάτι που σημαίνει ότι είχε μεγάλη κυβερνητική εύνοια επί ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε πως αν η πρώην σύμβουλος στο πρωθυπουργικό γραφείο του Αλέξη Τσίπρα Βασιλική Θάνου θέλει μπορεί να πάει στα δικαστήρια, όμως ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θέλει μία πραγματικά ανεξάρτητη Επιτροπή Ανταγωνισμού.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου