Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

Απάνθρωπος ιερέας δεν άφησε παιδιά ΑμεΑ να κοινωνήσουν



Απάνθρωπος και ακατάλληλος στρατιωτικός ιερέας αρνήθηκε να κοινωνήσει παιδιά με πολλαπλές αναπηρίες με την αιτιολογία ότι «δεν καταλαβαίνουν» και γι’ αυτό «μπορεί να το φτύσουν».

Το περιστατικό συνέβει στις στρατιωτικές κατασκηνώσεις του Κέντρου Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας (ΚΑΑΥ) Λεπτοκαρυάς και αφορούσε ομάδα έξι παιδιών από την παρακείμενη κατασκήνωση «Νηρηίδες» του υπουργείου Εργασίας που τα τελευταία χρόνια έχει παραχωρηθεί στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΚΚΠΠΚΠ).

Κυριακή 28 Ιουλίουτην ώρα της Θείας Κοινωνίας, ήρθε η ώρα να κοινωνήσουν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, και ο παπάς αρνήθηκε να τα κοινωνήσει με τη δικαιολογία ότι δεν αντιλαμβάνονται.

Μετά τις αντιδράσεις και την καταγγελία σε ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος αναφέρει ότι η ένταξη των ΑμεΑ και όλων των ατόμων με ιδιαιτερότητες στην Λειτουργική Ζωή της Εκκλησίας αντιμετωπίζεται ως αδιαμφισβήτητη ποιμαντική προτεραιότητα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου και του κλήρου της Πιερίας. Ο σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος βρίσκεται σε επικοινωνία με τις στρατιωτικές αρχές (δεδομένου ότι ο ιερέας υπάγεται στο Σώμα των Στρατιωτικών Ιερέων), με το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και με όλους τους αρμόδιους κοινωνικούς φορείς προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου