Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

Μετανάστες έβαλαν φωτιά στα Καρδάμυλα της Χίου για να προκαλέσουν τη διάσωσή τους



Σε αλλοδαπούς που είχαν βγει στην περιοχή με πλαστική βάρκα από την απέναντι μικρασιατική ακτή και είχαν εγκλωβιστεί εκεί, αποδίδεται η πυρκαγιά στην περιοχή Πάρπαντα των Καρδαμύλων, που εκδηλώθηκε το πρωί και είναι ήδη υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Οι 42 συνολικά αυτοί αλλοδαποί θεωρείται πως έβαλαν τη φωτιά προκειμένου να κάνουν γνωστή την παρουσία τους εκεί και να διασωθούν. Αλλά και για να στεγνώσουν αφού η βάρκα τους είτε είχε ανατραπεί είτε ο διακινητής τους, τους πέταξε στη θάλασσα. Για αυτόν ακριβώς το λόγο και ένας από τους επιβαίνοντες, άνδρας ηλικία 35 με 40 ετών, ο 43ος των επιβαινόντων, πνίγηκε.

Από τους 42 διασωθέντες οι 22 είναι άνδρες, οι 13 γυναίκας μεταξύ των οποίων τέσσερις έγκυες και μια με ακρωτηριασμένο το ένα της πόδι και επτά παιδιά.

Για την ύπαρξη της φωτιάς ειδοποίησε την πυροσβεστική υπηρεσία νωρίς το πρωί βοσκός της περιοχής. Λόγω του δύσβατου της περιοχής ειδοποιήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία το Λιμενικό Σώμα το οποίο επενέβη από τη θάλασσα διασώζοντας τους αλλοδαπούς και μεταφέροντάς τους στο λιμάνι της Χίου.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου