Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

H πρόταση του υπουργείου Παιδείας για το Πανεπιστημιακό Άσυλο



Σε δημόσια διαβούλευση αναμένεται να τεθεί σήμερα, στο opengov.gr, και στη συνέχεια θα κατατεθεί στη Βουλή, η ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας για το ακαδημαϊκό άσυλο.

Με τη νέα ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας τώρα, θα μπορεί η επέμβαση της αστυνομίας να γίνεται αυταπάγγελτα, όταν γίνονται έκτροπα, ενώ θα μπορεί να παρεμβαίνει και η πυροσβεστική, όταν κρίνεται απαραίτητο, σε περίπτωση φωτιάς κλπ.

«Ακαδημαϊκές ελευθερίες - Αναβάθμιση της ποιότητας του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, το άρθρο θα έχει ως εξής: Στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) κατοχυρώνεται και προστατεύεται η ακαδημαϊκή ελευθερία στην έρευνα και τη διδασκαλία, η οποία αποτελεί θεσμική εγγύηση της αδέσμευτης και απαραβίαστης επιστημονικής σκέψης, έρευνας και διδασκαλίας.
Η ακαδημαϊκή ελευθερία, καθώς και η ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών, προστατεύονται σε όλους τους χώρους των Α.Ε.Ι., έναντι οποιουδήποτε προσπαθεί να τις καταλύσει ή περιορίσει.
Εντός των χώρων των Α.Ε.Ι. οι αρμόδιες αρχές ασκούν όλες τις κατά νόμο αρμοδιότητές τους συμπεριλαμβανομένης της επέμβασης λόγω τέλεσης αξιόποινων πράξεων».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου