Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Guardian: Η αναγεννημένη ΝΔ έτοιμη να κερδίσει τις ελληνικές εκλογές



«Καθώς ο ήλιος δύει πίσω από την Ακρόπολη, “λούζοντας” το μνημείο με το απαλό φως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβαίνει στο βήμα με εορταστική διάθεση. Μπροστά του απλώνεται μία “γαλανόλευκη θάλασσα” από ελληνικές σημαίες», γράφει η Ελενα Σμίθ του Guardian, σε αφιέρωμα της για τις εκλογές της Κυριακής, με τίτλο «η αναγεννημένη κεντροδεξιά έτοιμη να κερδίσει τις ελληνικές εκλογές».

«Ο άνθρωπος που είναι έτοιμος να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός παίρνει τον λόγο», γράφει η Σμίθ, μεταφέροντας τα λόγια του Κυρ. Μητσοτάκη από την κεντρική ομιλία του στο Θησείο ότι «την Κυριακή η Ελλάδα θα γίνει γαλάζια, το γαλάζιο του ουρανού, το γαλάζιο της θάλασσας».

«Τρεις ημέρες πριν τις εκλογές ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει το προβάδισμα. Αν και στις δημοκρατίες τα αποτελέσματα ποτέ δεν είναι σίγουρα, η μεγαλύτερη μερίδα των αναλυτών πιστεύει ότι πρόκειται για εκλογές με προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα», σημειώνεται στο άρθρο.

«Ολες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σε μία νίκη της κεντροδεξιάς παράταξης του Κυρ. Μητσοτάκη, ενώ από τις περισσότερες προκύπτει ότι η Νέα Δημοκρατία είναι σε τροχιά αυτοδυναμίας, κάτι που εφόσον επιβεβαιωθεί θα αποτελεί σημαντική αλλαγή για τη χώρα που κυβερνάται από εύθραυστες συμμαχίες εδώ και μία δεκαετία», τονίζει η Σμιθ.

«Ο κοσμοπολίτης πρώην τραπεζίτης έκανε μία ασταμάτητη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, σηκώνοντας τα μανίκια του και ακούγοντας τα προβλήματα των Ελλήνων», σημειώνει.

«Στον Μητσοτάκη πιστώνεται η αναζωογόνηση ενός εκ των πιο παραδοσιακών συντηρητικών κομμάτων της Ευρώπης, το οποίο όχι πολύ καιρό πριν ήταν συνυφασμένο με τον νεποτισμό και τη διαφθορά», υπογραμμίζει δημοσιογράφος του Guardian.

«Μετά από τεσσεράμισι χρόνια του λαϊκιστή Τσίπρα στην εξουσία, οι αγορές είναι ενθουσιασμένες με την προοπτική μίας φιλικής προς τις επιχειρήσεις κυβέρνησης», αναφέρει το άρθρο.

«Περίπου ένα χρόνο μετά την έξοδο από το τρίτο και τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης, ο θυμός των Ελλήνων για τα συνεχιζόμενα μέτρα λιτότητας δεν έχει φύγει, ακόμα και αν η κρίση φαίνεται να έχει ηρεμήσει, αν και οι Ελληνες είναι λιγότερο πιθανό να βγουν και πάλι στους δρόμους», σημειώνεται στο άρθρο.

«Αν η νίκη του Μητσοτάκη είναι ευρεία, αρκετοί αναλυτές πιστεύουν ότι θα είναι η ευκαιρία του να φέρει τη ΝΔ στα δικά του πρότυπα. Σε ιδιωτικές συζητήσεις, ο Ελληνας πολιτικός περιγράφει τον εαυτό του ως προοδευτικό και έχει σηματοδοτήσει ότι θα τοποθετήσει τεχνοκράτες σε καίριες θέσεις στη κυβέρνηση του», γράφει η Σμιθ.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου