Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Φεύγουν οι φυλακές Κορυδαλλού οι κάτοικοι θα νιώσουν ασφάλεια και αναβάθμιση της περιοχής τους



Να φύγει από την περιοχή του Κορυδαλλού το σωφρονιστικό κατάστημα που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από πολυκατοικίες, σχολεία και αθλητικές εγκαταστάσεις και έχει βρεθεί στην επικαιρότητα για διάφορα περιστατικά όπως απειλές σε βάρος σωφρονιστικών υπαλλήλων, εξεγέρσεις, συμπλοκές, θανάτους και αυτοκτονίες κρατουμένων, αποδράσεις ακόμα και με ελικόπτερα κ.ά. θέλει η κυβέρνηση.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ανοικτά τις προθέσεις του  περί μετατροπής του χώρου όπου βρίσκονται οι φυλακές Κορυδαλλού σε πάρκο αναψυχής και πολιτισμού. 

Το θέμα είναι πού θα μεταφερθούν οι κρατούμενοι και το προσωπικό των φυλακών και κανένας δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του, ο υπουργός  Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε χαρακτηριστικά στη Βουλή: «Μεριμνούμε με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας προκειμένου να δημιουργηθεί νέο κατάστημα εκτός αστικού ιστού, εντός Αττικής και κοντά σε μεγάλο οδικό άξονα», αφήνοντας να εννοηθεί πως θα είναι πλησίον των δύο Εθνικών Οδών Αθηνών - Κορίνθου και Αθηνών - Λαμίας ή της Αττικής Οδού.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο ΤΑ ΝΕΑ εντός των προσεχών ημερών, πιθανότατα και εντός της ερχόμενης εβδομάδας, θα εξεταστούν οι προτάσεις για τη μετεγκατάσταση από αρμόδια επιτροπή την οποία αποτελούν στελέχη των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Αμυνας. Στο «μικροσκόπιο» θα μπουν παλιές εγκαταστάσεις του Στρατού που τηρούν τις προϋποθέσεις για να μετατραπούν σε ένα σύγχρονο σωφρονιστικό κατάστημα.

Ενδεικτικά μια τέτοια εγκατάσταση που θα μπορούσε να «μεταμορφωθεί» σε φυλακή είναι το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων του Αυλώνα ενώ στις υποψήφιες είναι και έκταση με παλιές αποθήκες πυρομαχικών στη Μαλακάσα. Από «κόσκινο» εξάλλου αναμένεται να περάσουν και εκτάσεις ή ανενεργά στρατόπεδα στην περιοχή του Θριασίου Πεδίου, δηλαδή κοντά στην Αττική ή την Εθνική Οδό.

Κάθε άλλο παρά σύντομη και εύκολη είναι όμως η «μετακόμιση» των φυλακών από τον Κορυδαλλό σε άλλη περιοχή καθώς χρειάζεται μια σειρά διαδικασιών ώστε οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις να περάσουν στη δικαιοδοσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και να ξεκινήσει η μετατροπή σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Σημειώνεται πως εκτός από τη μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την εκ νέου δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου Γ'.

Επίσης πληροφορίες αναφέρουν πως θα λειτουργήσει σωφρονιστικό κατάστημα και στην περιοχή της Δράμας.


Με πληροφορίες απο ΤΑ ΝΕΑ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου