Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

"Μαχαίρι" στην κονόμα ΜΚΟ βάζει η Ιταλία! Τέλος το μαγαζάκι με μετανάστες



Τα μέλη της ιταλικής Βουλής με 322 ψήφους υπέρ έναντι 90 τάχθηκαν χθες Πέμπτη υπέρ της τεράστιας αύξησης των προστίμων που επιβάλλονται σε πλοία μη κυβερνητικών οργανώσεων αν αφού διασώζουν μετανάστες στη Μεσόγειο εισέρχονται χωρίς την έγκριση των αρχών σε λιμάνια της Ιταλίας: τα πρόστιμα αυτά θα φθάνουν εφεξής ποσά ύψους έως και ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Το διάταγμα, το οποίο τέθηκε σε ισχύ τη 15η Ιουνίου με πρωτοβουλία του υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι, χρειαζόταν κοινοβουλευτική έγκριση για να συνεχίσει να εφαρμόζεται, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, μέλη της συγκυβέρνησης άκρας δεξιάς-λαϊκιστών αποφάσισαν να κάνουν το αντιμεταναστευτικό μέτρο ακόμη πιο δρακόντειο. Η οριστική εκδοχή του υπόκειται πλέον στην έγκριση της ιταλικής Γερουσίας.

Η ιταλική άνω Βουλή αναμένεται να ψηφίσει τη 13η Αυγούστου.

Πρόστιμα έχουν επιβληθεί ήδη στη γερμανική Sea-Watch και στην ιταλική Mediterranea, οργανώσεις τα πλοία των οποίων αψήφησαν τις εντολές να μην εισέλθουν στα ιταλικά χωρικά ύδατα και μετέφεραν μετανάστες που είχαν διασώσει στο μικρό νησί Λαμπεντούζα. Τα πλοία που έχουν μισθώσει οι ΜΚΟ κατασχέθηκαν.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου