Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Εξαρθρώθηκε συμμορία ανήλικων που είχε διαπράξει δεκάδες ληστείες και κλοπές


Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε βάρος οδηγών οχημάτων και πεζών, στην περιοχή του Ασπρόπυργου.

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 16-7-2019, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας και τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, στον καταυλισμό στην περιοχή Νέα Ζωή Ασπροπύργου, πέντε Ρομά, ηλικίας 16, 16, 16, 17 και 18 ετών, μέλη της σπείρας. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται  συνεργός τους.

Ειδικότερα και όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, οι δράστες οι οποίοι διέμεναν στον προαναφερόμενο καταυλισμό, τον οποίο χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο, κινούντο πεζή πέριξ αυτού, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, αναζητώντας τους "στόχους" τους.

Στοχοποιούσαν με σκοπό την κλοπή ή τη ληστεία, οδηγούς Φορτηγών, Ι.Χ.Ε αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών καθώς και πεζούς, εταιρείες και υπαλλήλους αυτών.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας εκμεταλλευόμενα την απουσία των οδηγών από τα σταθμευμένα οχήματά τους, παραβίαζαν τα παράθυρα, εισέρχονταν στο εσωτερικό τους και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, τσάντες, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα.

Στην περίπτωση που η πράξη τους γινόταν αντιληπτή από τα θύματά τους, τους επιτίθεντο, ασκώντας σωματική βία και χρησιμοποιώντας αντικείμενα με τα οποία είχαν εφοδιασθεί, όπως αιχμηρά αντικείμενα, ξύλα, λοστούς, πέτρες και κυνηγετικά όπλα.

Σε άλλες περιπτώσεις, εισέρχονταν στις εγκαταστάσεις εταιρειών και με χρήση σωματικής βίας και απειλή αντικειμένων, λήστευαν τους ιδιοκτήτες και τους υπαλλήλους.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 25 περιπτώσεις ληστειών και 16 περιπτώσεις κλοπών, που διαπράχθηκαν κατά το τελευταίο εννεάμηνο.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου