Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Εξι νεκροί στη Χαλκιδική από τα ακραία καιρικά φαινόμενα



Εξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στη Χαλκιδική η οποία κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, το τελευταίο θύμα σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι ένα 8χρονο παιδί από τη Ρουμανία, που βρισκόταν σε ταβέρνα όπου έπεσε το στέγαστρο, καταπλακώνοντας θαμώνες. Εκεί τραυματίστηκε επίσης θανάσιμα 54χρονη Ρουμάνα γυναίκα.

Τον θάνατο βρήκε ζευγάρι ηλικιωμένων από την Τσεχία, που παραθέριζαν με τροχόσπιτο στη Σωζόπολη, όταν το όχημα τους ανατράπηκε από σφοδρούς ανέμους. .

Στην Νέα Ποτίδαια, δένδρο καταπλάκωσε 39χρονο Ρώσο και τον γιο του, περίπου δύο χρονών ενώ το Λιμενικό Σώμα διεξάγει στην θαλάσσια περιοχή της Καλλικράτειας για τον εντοπισμό 62χρονου ψαρά.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε πριν από λίγο η ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής λόγω της φονικής κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ώρες τη Βόρεια Ελλάδα.  Εκεί μεταβαίνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης με κυβερνητικό κλιμάκιο που συμμετέχουν ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής.

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους συναρμόδιους υπουργούς, οι οποίοι τον ενημερώνουν για την εξέλιξη του ακραίου καιρικού φαινομένου και τις προσπάθειες που καταβάλουν οι διασώστες, ενώ έχει ήδη δώσει εντολή προκειμένου κυβερνητικό κλιμάκιο να μεταβεί το ταχύτερο στην περιοχή.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου