Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Αλλάζει ο ποινικός κώδικας δώρο ΣΥΡΙΖΑ σε κακοποιούς! Τα πλημμελήματα θα γίνουν πάλι κακουργήματα



«ήταν λάθος να ψηφιστεί ο Ποινικός Κώδικας από την απερχόµενη κυβέρνηση, µόλις δύο ηµέρες πριν από την προκήρυξη των εκλογών» είπε ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Το νομοθετικό αυτό έργο, αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις 22 Ιουλίου, αφού η κυβέρνηση λάβει ψήφο εμπιστοσύνης απο την Βουλή. Το πρώτο νοµοσχέδιο που θα κατατεθεί θα αφορά τη δοµή του κράτους, δηλαδή ουσιαστικά την οργάνωση της διακυβέρνησης, και σ’ αυτό αναµένεται να ενσωµατωθούν οι διατάξεις για την κατάργηση του πανεπιστηµιακού ασύλου, οι σοβαρές αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που έκανε δώρο ο ΣΥΡΙΖΑ σε κακοποιούς και τρομοκράτες συντρόφους.

Οι αλλαγές θα γίνουν ΑΜΕΣΑ, για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στη δικαιοσύνη.

Τροποποιήσεις θα γίνουν:

Πρώτον, οι κλοπές από συμμορίες, από πλημμέλημα, θα γίνουν ξανά κακούργημα, ασχέτως με την αξία των κλοπιμαίων. 

Δεύτερον, η κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών μετατρέπεται και πάλι σε κακούργημα, από πλημμέλημα που την είχε τροποποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό να ευνοούνται οι κάθε λογής μπαχαλάκηδες. 

Τρίτον, θα αυστηροποιηθούν οι όροι αποφυλακίσεως για τρομοκράτες και σκληρούς κακοποιούς.

Είναι θέμα ασφάλειας να αποτραπεί η αποφυλάκιση καταδικασθέντων για τρομοκρατία, με τις υπάρχουσες διατάξεις του νέου ποινικού κώδικα, καθώς σύμφωνα με νομικούς, αυτό δεν μπορεί να αναιρεθεί, θα αναζητηθούν όλοι οι πιθανοί τρόποι να «διορθωθούν» τυχόν τέτοιες συνέπειες του νέου Ποινικού Κώδικα και φυσικά να μην αποφυλακιστούν οι τρομοκράτες και κάθε επικίνδυνος κακοποιός.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου