Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Παραιτήθηκαν οι επικεφαλής της ΕΡΤ και του ΑΠΕ



Εξελίξεις στη δημόσια τηλεόραση και στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ κ. Γιάννης Δρόσος όσο  και ο Πρόεδρος του ΑΠΕ κ. Μιχάλης Ψύλος συναντήθηκαν σήμερα με τον Υφυπουργό Τύπου και κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Στέλιο Πέτσα και του υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους από μόνοι τους. 

Ο κ. Πέτσας τις έκανε δεκτές και τους ζήτησε να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρις ότου διεξαχθεί και ολοκληρωθεί η διαδικασία που προβλέπεται για την αντικατάστασή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην άμεση εκλογή νέου ΔΣ στη δημόσια τηλεόραση και μάλιστα πριν κλείσει η Βουλή για τις ολιγοήμερες διακοπές του Δεκαπενταύγουστου.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΕΡΤ έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους.

Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, περιλάμβανε τη λειτουργία ενός τηλεοπτικού σταθμού και τριών ραδιοφωνικών, σε συνάρτηση με τη μείωση του ανταποδοτικού τέλους που πληρώνουμε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, από τα 3 ευρώ στο ενάμιση ευρώ.


Σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα ευέλικτο κανάλι στα πρότυπα της πάλαι ποτέ ΝΕΡΙΤ με λιγότερο και ικανό προσωπικό που θα μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της νέας εποχής. Μάλιστα ειδικά για την ΕΡΤ-3 θεωρείται πλεονασμός η λειτουργία της και θα μπορούσε να λειτουργεί ως γραφείο ανταποκριτών με δυναμικό μερικές δεκάδες δημοσιογράφους. 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου