Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

ΣΚΑΪ: Οκτώ μονάδες μπροστά η ΝΔ αυτοδυναμία με 155-159 έδρες



Προβάδισμα οκτώ μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ πριν τις βουλευτικές εκλογές την Κυριακή.



Η ΝΔ λαμβάνει το 36% στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, ποσοστό αμετάβλητο σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 28%, βελτιώνοντας όμως την επίδοσή του κατά μία μονάδα και συνεπώς μειώνοντας ισόποσα την διαφορά.

Στην τρίτη θέση έχει πλέον παγιωθεί το Κίνημα Αλλαγής, αποσπώντας σταθερά το 7%. Τέταρτο κατατάσσεται το Κομμουνιστικό Κόμμα με 5% καταφέρνοντας εκ νέου να υπερφαλαγγίσει την Χρυσή Αυγή, η οποία μένει στάσιμη στο 4%.

Στο όριο της εισόδου στην Βουλή βρίσκονται η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη, καθώς αμφότερα βρίσκονται στο 3%, έχοντας απολέσει μισή μονάδα συγκριτικά με την προηγούμενη έρευνα.



Στο πρώτο σενάριο, όπου τόσο η Ελληνική Λύση όσο και το ΜέΡΑ25 εισέρχονται σε επτακομματικό κοινοβούλιο, η Νέα Δημοκρατία εκτιμάται πως θα συγκεντρώσει 155 έδρες. Στο δεύτερο σενάριο, όπου η Βουλή είναι εξακομματική, η ΝΔ διευρύνει την πλειοψηφία της σε 159 βουλευτές.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου