Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

14 Ιουλίου 1992: Νεκρός από ρουκέτα της 17 Ν πέφτει ο 20χρονος Θάνος Αξαρλιάν!



Ήταν 14 Ιουλίου του 1992, o 20χρονος Θάνος Αξαρλιάν, περπατούσε στην οδό Καραγιώργη Σερβίας, στο ύψος της διασταύρωσης με την οδό Βουλής.

Εκείνη την ημέρα η τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη», είχε αποφασίσει να χτυπήσει με ρουκέτα το όχημα του τότε υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Παλαιοκρασσά.


Η ρουκέτα βρήκε το στόχο της, στο θωρακισμένο όχημα, βρισκόταν ο υπουργός, η γυναίκα του, η κόρη του και ο οδηγός του αυτοκινήτου. Η θωράκιση που είχε το αυτοκίνητο προστάτεψε τους επιβάτες, οι οποίοι βγήκαν από το αυτοκίνητο σε κατάσταση σοκ και τον υπουργό τραυματισμένο.

Από την πρόσκρουση της ρουκέτας στο αυτοκίνητο, τα θραύσματα εκτοξεύτηκαν και βρήκαν τον άτυχο Αξαρλιάν στο σώμα και στο κεφάλι, τραυματίζοντας τον βαριά και οδηγώντας τον στον θάνατο.



Η εικόνα του αιμόφυρτου Θάνου Αξαρλιάν στο πεζοδρόμιο, έχει μείνει ανεξίτηλη στα μάτια όλων των Ελλήνων, με ολόκληρη την χώρα να παγώνει και να θρηνεί. Οι εικόνες εκείνης της ημέρας και το αποτρόπαιο της τρομοκρατικής πράξης, δεν θα μπορούσαν ποτέ να ξεχαστούν. Ο νεαρός φοιτητής άφησε την τελευταία του πνοή στο πεζοδρόμιο, χωρίς να έχει φταίξει απολύτως σε τίποτα επειδή αμετανόητοι στυγνοί δολοφόνοι ακροαριστεροί τρομοκράτες ήθελαν να διαμαρτυρηθούν.

Ο αμετανόητος serial killer εκτελεστής της 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας έχει το θράσος να απαιτεί άδειες!!






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου