Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

10 ΤΡΟΠΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΣΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ



Οι σκύλοι επικοινωνούν μεταξύ τους με κραυγές και διάφορες κινήσεις, οι οποίες υποδηλώνουν συναισθήματα είτε επιθυμίες. Έτσι, όταν βρίσκονται με τους ανθρώπους προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί τους με αυτούς τους τρόπους. Δυστυχώς για εμάς, δεν έχουν την δυνατότητα ομιλίας για να υπάρχει καλύτερη επικοινωνία.

Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να κατανοήσεις τον σκύλο σου και αυτός εσένα, πράγμα πολύ σημαντικό ώστε η σχέση που έχετε στο μέλλον να είναι δυνατή και γεμάτη εμπιστοσύνη! Αν θες να μάθεις πως να καταλαβαίνεις τι εννοεί ο σκύλος σου ή ο κάθε σκύλος που συναντάς, αρκεί απλά να «διαβάσεις» την γλώσσα του σώματος τους.

1.ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
Σίγουρα έχετε παρατηρήσει το σκύλο σας να βγάζει το κεφάλι του έξω από το παράθυρο, να το απολαμβάνει τόσο πολύ και να δείχνει ευτυχισμένος και ικανοποιημένος σαν να είναι το καλύτερο πράγμα που του έχει συμβεί. Γιατί συμβαίνει όμως αυτό? Υπάρχουν διάφορες μελέτες. Κάποιες από αυτές ισχυρίζονται ότι η όσφρηση ενός σκύλου είναι η πιο διαδεδομένη από όλες τις αισθήσεις του, είναι τόσο δυνατή και ακριβής όσο είναι η όραση για τον άνθρωπο. Εμείς παρακολουθούμε τη διαδρομή με τα μάτια μας και ο σκύλος με τη μύτη του.

Ωστόσο, υπάρχουν άλλες μελέτες που επικεντρώνονται περισσότερο στο ρόλο της κοινωνικής τους κατάρτισης. Εμείς οι άνθρωποι συνηθίζουμε να κολλάμε το κεφάλι μας στο πλάι στο παράθυρο ή να βγάζουμε το χέρι μας έξω από αυτό. Άρα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προσπαθούν να μιμηθούν το αφεντικό τους.

2.ΣΕ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΕΝΤΟΝΑ
Μία μελέτη πάνω στην οπτική επαφή ανάμεσα σε ένα σκύλο και έναν άνθρωπο, έδειξε πως το αμοιβαίο κοίταγμα παράγει μία παρόμοια φυσιολογική αντίδραση όπως στη μητέρα και τα παιδιά της. Ναι μπορεί να σε κοιτάζει επίμονα και να φαίνεται  επιθετικός, όμως το μόνο που θέλει είναι την προσοχή σου.

Σε αυτή τη περίπτωση πρέπει να συνδυάσεις και άλλα σημάδια της γλώσσας του σώματος του για να καταλάβεις τι θέλει ο σκύλος σου. Σας κοιτάζει με το σώμα του σφιγμένο και το κεφάλι κάτω; Ίσως να πονάει. Μήπως σας κοιτάζει με το σώμα του χαλαρωμένο και ανυπομονησία στο βλέμμα; Μπορεί να αποζητά χάδια ή φαγητό. Ίσως πάλι να έχει κάνει κάτι καλό και να περιμένει την επιβράβευση.

3. ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΨΗΛΑ
Αν και αυτή η θέση δείχνει περίεργη δεν υπάρχει τίποτα το ανησυχητικό. Απλά δείχνει ότι ο σκύλος αισθάνεται άνετα και ασφαλής με τον εαυτό του και το περιβάλλον. Αυτό κυρίως στον ύπνο, γιατί η θέση αυτή με την πλάτη κάτω είναι ιδιαίτερα ευάλωτη θέση για τον σκύλο. Δεν θα δείτε ποτέ έναν άγριοι λύκο να κοιμάται έτσι έξω στην φύση αφού η στάση δείχνει ότι είναι ευάλωτος και υποτακτικός. Τα σκυλιά που παίρνουν αυτή τη θέση συνήθως είναι νωχελικά και έχουν ανεξάρτητο χαρακτήρα.

Επιπλέον, αυτή του η στάση μαρτυρά ότι έχει την κατάλληλη θερμοκρασία. Η κοιλιά του σκύλου, δεν έχει τόση γούνα όσο το υπόλοιπο σώμα του και έτσι το δέρμα του εκτίθεται στην ατμόσφαιρα, βοηθώντας τον να νιώθει δροσερός και άνετος. Όταν κοιμάται σε αυτή τη στάση το σώμα του έχει την κατάλληλη θερμοκρασία και δε λαχανιάζει!

4. ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΪ
Είναι η πιο συνηθισμένη στάση των σκύλων. Στη πραγματικότητα , δεν υπάρχει σκύλος που να μην έχει κοιμηθεί σε αυτή τη στάση. Είναι μια ήρεμη και αναπαυτική θέση. Πρόκειται όμως , για μια πολύ ευάλωτη στάση ύπνου, καθώς τα ζωτικά όργανα είναι εκτεθειμένα. Όταν ο σκύλος σας κοιμάται έτσι, δείχνει ότι νιώθει άνετα με τον περίγυρο και κυρίως ασφαλείς. Αν και είναι φύλακας και προσέχει τα πάντα όταν είναι ξύπνιος, αισθάνεται χαρούμενος που είναι κοντά σας, στο σπίτι και σας εμπιστεύεται.

Παρόλο που είναι η πιο συνηθισμένη στάση, τα σκυλιά δεν προτιμούν να μένουν πολύ ώρα σε αυτή τη θέση. Αν ο σκύλος σου το κάνει, τότε πολύ πιθανόν να είναι πρόθυμος να κάνει ότι του ζητήσετε.

5. Η ΣΤΑΣΗ ΣΟΥΠΕΡ-ΣΚΥΛΟΣ
Αυτή είναι η στάση όπου ο σκύλος κοιμάται μπρούμυτα, η κοιλιά του ακουμπάει κάτω και τα τέσσερα πόδια του είναι ανοιχτά και το κεφάλι στο πάτωμα. Τη συγκεκριμένη στάση ύπνου προτιμούν συνήθως τα κουτάβια και τα σκυλιά με πολλή ενέργεια.  Όταν τα σκυλιά βρίσκονται σε αυτή τη θέση είναι πολύ γλυκά και δίνουν την αίσθηση ότι είναι έτοιμα να πετάξουν.

Πρόκειται για μια άνετη στάση, τα οποία τους επιτρέπει να είναι σε εγρήγορση ανά πάσα στιγμή και ν’ αντιδράσουν σε δευτερόλεπτα εάν νιώσουν ότι κάτι δεν πάει καλά ή όταν έρθει η ώρα για παιχνίδι.Αν ο σκύλος σας κοιμάται έτσι, τότε είναι υπερβολικά ενεργητικός και δεν χρειάζονται κάποιο ιδιαίτερο κίνητρο για να ευχαριστήσουν αυτούς που αγαπούν. Η ζωή για αυτούς είναι ένα παιχνίδι.

6. ΣΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΔΩΡΑΚΙΑ
Μήπως το κουτάβι σας φέρνει μικρά δώρα; Αποδεικνύεται ότι τα σκυλιά απλά θέλουν να μοιραστούν τη χαρά τους με κάποιον άλλο, και δεν υπάρχει καλύτερο πρόσωπο από το να μοιραστούν με σας! Ο σκύλος που είναι ευτυχισμένος και έχει μια οικογένεια που τον αγαπά και του προσφέρει τα πάντα θα θέλει να δώσει και αυτός με τη σειρά του ένα αντάλλαγμα για όσα του παρέχετε. Για αυτό πολλές φορές, θα τον δείτε να σας φέρνει αντικείμενα από το σπίτι. Είναι ο δικός του τρόπος να σας πει «Ευχαριστώ».

Πιθανότατα νομίζεις πως όταν ο σκύλος σου σου φέρνει το αγαπημένο του παιχνίδι, θέλει να παίξετε, σωστά; Μερικές φορές έτσι είναι, αλλά τις περισσότερες φορές σου δίνει ένα δώρο. Για αυτόν αυτό το βρώμικο και σιχαμερό παιχνίδι είναι σαν να σου χαρίζει iPhone και θέλει να το μοιραστεί μαζί σου. Αυτό και αν είναι αγάπη!

7.  ΣΕ ΓΛΥΦΕΙ
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους το κάνει αυτό. Πρώτον, στα σκυλιά αρέσει η γεύση αλατιού που έχει το δέρμα μας. Καθημερινά εκκρίνεται ιδρώτας από την επιφάνεια του δέρματός μας. Όταν εξατμίζεται, αφήνει μια αλμυρή γεύση που αρέσει στους σκύλους. Δεύτερον, γλείφονται για να καθαρίσουν τον εαυτό τους και μαζί με τον εαυτό τους, θέλουν να περιποιηθούν και τον ιδιοκτήτη τους.

Τρίτον, θέλουν να μας δείξουν την αγάπη τους. Όπως μια μαμά θα γεμίσει με φιλιά το παιδί της, έτσι και οι σκύλοι θα γεμίσουν με γλειψίματα αυτούς που αγαπούν. Τέταρτον, το κάνουν για να μας ευχαριστήσουν. Νομίζουν ότι το απολαμβάνεις τόσο όσο κι εκείνα, όταν τα έγλειφε η μαμά τους.

8. ΔΙΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΤΗ ΛΥΠΗ ΣΟΥ
Τα σκυλιά διαισθάνονται ποτέ ο άνθρωπος που έχουν δίπλα τους νιώθει χαρά, λύπη, άγχος και μάλιστα πολλές φορές όταν νιώσουν ότι δεν είναι καλά, κάθονται δίπλα του και συμπάσχουν και αυτά. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι σκύλοι θα συμπαρασταθούν στον πόνο του ιδιοκτήτη τους αλλά και οποιουδήποτε άλλου φέρει την ίδια συμπεριφορά.

Μπορεί να μην μπορεί να σου μιλήσει ή να ακούσει την στεναχώρια σου,  όμως θα σε γλείψει και θα γύρει πάνω σου για να σε κάνει να αισθανθείς ότι είναι εδώ για σένα. Θα διαβάσει τη γλώσσα του σώματος σου και θα στεναχωρηθεί και αυτό όσο και εσύ αν καταλάβει ότι δεν είσαι καλά.

9. ΟΤΑΝ ΛΕΙΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΚΟΥΡΝΙΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΟΥ ΧΩΡΟ.
Μπορεί εσείς να πρέπει να είστε μακριά από το σπίτι και τον σκύλος σας, όμως ο τελευταίος θα βρει έναν τρόπο να νιώθει έντονα την παρουσία σας! Χαλαρώνοντας σε μέρη δικά σας, όπως στο κρεβάτι ή τον καναπέ. Μάλιστα, έχει παρατηρηθεί ότι ο σκύλος αγαπά να ξαπλώνει σε έπιπλα που υπάρχουν τρίχες σας! Η οσμή του θυμίζει την παρουσία σας οπότε σας νιώθει κοντά του.

Δεν φταίει όμως μόνο η μυρωδιά μας που κάνει τα σκυλιά να ξαπλώνουν κάτω από τα σκεπάσματα μας. Το κρεβάτι μας αντιπροσωπεύει για τον σκύλο ένα καταφύγιο ή μια φωλιά. Από την στιγμή που είναι ένας χώρος στον οποίο πηγαίνει συχνά έχει «μαρκαριστεί» και από την μυρωδιά του. Ενστικτωδώς λοιπόν «σέρνεται» στην φωλιά του γιατί εκεί είναι μια χαρούμενη και ασφαλής περιοχή για εκείνον. Εκεί νιώθει σαν να είναι στα άδυτα της φωλιάς του και νιώθει την απόλυτη ασφάλεια.

10. ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΑΝΤΟΥ
Για το σκυλάκι σας είστε ο πιο υπέροχος άνθρωπος του κόσμου. Σας αγαπάει και θέλει να είναι παντού μαζί σας όσο αυτό είναι εφικτό. Σας θεωρεί ως αρχηγό και νιώθει ασφάλεια κοντά σας. Άλλωστε τα σκυλιά είναι κοινωνικά ζώα και νιώθουν μοναξιά όταν μένουν μόνα τους. Πέρα από αυτά όμως  η δύναμη του ενστίκτου είναι πολύ δυνατή. Τα κουτάβια, παρόλο που γεννιούνται τυφλά ακολουθούν παντού τη μαμά τους προκειμένου να πιούν γάλα. Είναι αίσθημα επιβίωσης. Όταν δεν έχουν πια την μαμά τους, νιώθουν το ίδιο για τον ιδιοκτήτη τους.

Επιπλέον είναι πολύ πιθανό να σας ακολουθεί ζητώντας επιβράβευση. Αυτό δεν είναι κάτι που το έμαθε από μόνο του. Του το δείξατε εσείς κάποια στιγμή.Μπορεί να του μαθαίνατε την εντολή «έλα» και κάθε φορά που ερχόταν σε κάποιο δωμάτιο να τον ανταμείβατε είτε με χάδια είτε με φαγητό.


Πηγή : flashposts.com


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου