Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Ακυρώνεται το ντιμπέιτ των αρχηγών! Γλίτωσε την ξεφτίλα ο Αλέξης Τσίπρας



Ακυρώθηκε το προεκλογικό ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, καθώς δεν υπήρξε συμφωνία για την ημερομηνία τέλεσής του στην συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής και έτσι γλιτώνει την ξεφτίλα ο Αλέξης Τσίπρας.

Αρχικά προτάθηκε η 27η Ιουνίου, ημερομηνία που απέρριψε το Κομμουνιστικό Κόμμα εξαιτίας εκδήλωσης στην Πάτρα, στην συνέχεια έπεσε το τραπέζι η 2α Ιουλίου, όμως διατυπώθηκαν εντάσεις από την ΝΔ λόγω προγραμματισμένης περιοδείας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Μαγνησία. 

Όσον αφορά την 28η του μήνα αρνήθηκε το Κίνημα Αλλαγής, καθότι η Φώφη Γεννηματά θα περιοδεύει στην Δυτική Ελλάδα.

Ως έκτακτη λύση, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε η τηλεμαχία να λάβει χώρα μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 1η Ιουλίου, που κατά πάσα πιθανότητα θα σήμαινε έναρξη του ντιμπέιτ τα ξημερώματα της 2ας Ιουλίου.

Το ενδεχόμενο τηλεμαχίας μεταξύ μόνον του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη επανέφερε, μετά την λήξη της συνεδρίασης, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, νομίζοντας ότι ο Τσίπρας έχει πλεονέκτημα αλλά θα πήγαινε άκλαυτος ακόμα και έτσι.

«Τα κόμματα δεν είχαν τη διάθεση να αλλάξουν το πρόγραμμά τους. Εμείς ήμασταν ανοιχτοί σε όλες τις ημερομηνίες και προτείνουμε στη ΝΔ έστω και στην ύστατη στιγμή τις ημερομηνίες που αυτή θέλει. Να συμφωνήσουμε για να γίνει ντιμπέιτ τουλάχιστον μεταξύ των δύο», είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος για να κάνει ότι ήθελε το ντιμπέιτ ο Αλέξης Τσίπρας.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου