Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας



Φίλες και φίλοι,

Περίπου δύο εβδομάδες πριν από τις κρίσιμες εκλογές της 7ης Ιουλίου, η Νέα Δημοκρατία επιμένει σε έναν προεκλογικό αγώνα με επίκεντρο τον προγραμματικό της λόγο, την Συμφωνία Αλήθειας την οποία η Παράταξή μας έχει υπογράψει με τον ελληνικό λαό. Ήδη, από το 12ο Συνέδριό μας διατυπώσαμε τις βασικές κατευθύνσεις του σχεδίου μας με αιχμή πάντα την Οικονομία. Χτίζοντας πάνω στην εξαιρετική δουλειά την οποία έχει κάνει η Γραμματεία Προγράμματος εδώ και μια τριετία. Ευχαριστώ τον Γιώργο Στεργίου, ο οποίος ηγήθηκε αυτής της προσπάθειας με πολύ μεγάλη επιμέλεια και αφοσίωση.  

Κάναμε πολλές ειδικές ημερίδες, παρουσιάσαμε αναλυτικά το πρόγραμμά μας για την Υγεία, για την Παιδεία, για τις Υποδομές. Σε πολλές συναντήσεις ανά κλάδο έχουμε περιγράψει τις θέσεις μας για όλα τα μεγάλα ζητήματα της χώρας: από το Ασφαλιστικό και το φορολογικό σύστημα μέχρι το σύγχρονο κράτος και τα θέματα Δημόσιας Τάξης. Κι από τον πρωτογενή τομέα, τη σημασία που δίνουμε στους αγρότες μας, στους κτηνοτρόφους μας και τις εξαγωγές, έως τη σύζευξη του Τουρισμού με την προστασία του περιβάλλοντος. Ήδη σε αυτήν την προεκλογική εκστρατεία, σε μεγάλες θεματικές συγκεντρώσεις, προσωπικά μίλησα στην Πάτρα για το πως αντιλαμβανόμαστε την Ισχυρή Ανάπτυξη και στη Θεσσαλονίκη για το νέο Σχέδιο Ευημερίας της Βόρειας Ελλάδας. Ενώ, σε λίγες ημέρες, στην Ελευσίνα, θα αναφερθώ στο Κοινωνικό Συμβόλαιο που είμαστε έτοιμοι να συνυπογράψουμε με όλους τους πολίτες, πρωτίστως όμως με τον κόσμο της εργασίας. Πρόκειται για μία πολυετή προσπάθεια, που κατέληξε στη συγκρότηση ενός συνεκτικού και κοστολογημένου Κυβερνητικού Προγράμματος. Περιλαμβάνεται, ήδη, στην έκδοσή την οποία έχετε δει με τίτλο «Για μια Καλύτερη Ζωή».

Σήμερα, όμως, παίρνει τη μορφή ενός πιο μικρού και ενός πιο εύχρηστου εντύπου. Αυτό μάλιστα θα κυκλοφορήσει άμεσα και σε γραφή braille για τους συμπολίτες μας με προβλήματα όρασης. Είναι το σχέδιό μας για «Ισχυρή Ανάπτυξη στην Αυτοδύναμη Ελλάδα». Μέχρι τις εκλογές θέλω να φτάσει στο σπίτι του κάθε συμπολίτη μας. Γι’ αυτό και θα μοιραστεί μαζικά μέσω του Τύπου, θα διανέμεται από τις οργανώσεις μας και θα βρεθεί στα εκλογικά περίπτερα του κάθε υποψηφίου μας. Θα έλεγα ότι είναι η «ταυτότητά» μας στην επαφή μας με τους πολίτες. Αλλά και το «διαβατήριο» για να μας εμπιστευτεί ο πολίτης την ελπίδα και τελικά την ψήφο του. Σε μόλις 20 σελίδες, περιγράφονται τα σημαντικότερα από τα μέτρα που σχεδιάζουμε για την επόμενη ημέρα για τη φωτεινή Ελλάδα. Είναι αδύνατον προφανώς σε μια παρουσίαση να μπούμε σε εξοντωτική λεπτομέρεια, σε όλες τις πτυχές της πολιτικής που αναπτύσσουμε στο πρόγραμμά μας. Θα μιλήσω, λοιπόν, σήμερα, συνοπτικά, για τους 16 μεγάλους πυλώνες του προγραμματικού μας λόγου και θα αναδείξω τα σημεία του προγράμματος τα οποία κατά την άποψή μου είναι τα πιο σημαντικά. 

  Κατεβάστε το πρόγραμμα της Ν.Δ. σε μορφή pdf εδώ.

Δείτε το video :





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου