Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Αθλιότητα Παναγιωτάκη! θέλει οι πολίτες να πληρώσουν την ανικανότητα του και τα κατασπαταλημένα της ΔΕΗ



Στο παρά πέντε της ολικής κατάρρευσης της ΔΕΗ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος θυμήθηκε τον στρατηγικό επενδυτή. Έκανε αναφορά για αύξηση των τιμολογίων και διερωτήθηκε έως πότε ο όμιλος "θα επωμίζεται το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο".

Με δύο μοντέλα για την εξυγίανση της ΔΕΗ, όπου στο ένα το δημόσιο θα έχει την πλειοψηφία των μετοχών και στο άλλο την μειοψηφία αλλά με κοινή συνισταμένη τον απογαλακτισμό από τον στενό κρατικό έλεγχο, εμφανίστηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κατά την διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Ο Παναγιωτάκης τάχθηκε υπέρ της εισόδου στρατηγικού επενδυτή και μάλιστα κατά προτεραιότητα, χαρακτηρίζοντας εφιάλτη και καταστροφικά τα σχέδια να πουληθούν πάγια της εταιρείας (πακέτα λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων) ως μέσο επίλυσης των οικονομικών δυσκολιών της επιχείρησης και στην συνέχεια να έλθει ο στρατηγικός επενδυτής.

Ο Παναγιωτάκης για να αποφύγει τις ευθύνες ανικανότητας του τον βαραίνουν επανέλαβε ότι οι ζημιές της ΔΕΗ οφείλονται σε εξωγενείς παράγοντες που θα είχε αποφύγει εάν η λειτουργία της δεν είχε αντίκτυπο σε όλη την χώρα και δεν υπήρχαν εμπόδια στο να υπάρξει αναπροσαρμογή στα τιμολόγια.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου