Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Τραμπ: Σταμάτησα την επίθεση στο Ιράν όταν έμαθα πόσοι θα πεθάνουν



Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν βιάζονται να έλθουν σε ευθεία αντιπαράθεση με το Ιράν διαμήνυσε ο Ντόναλντ Τραμπ, στον απόηχο της παραλίγο αμερικανικής επιδρομής εναντίον ιρανικών θέσεων τα ξημερώματα, την οποία επιβεβαίωσε.

Σε σειρά αναρτήσεων στο Twitter ο κ. Τραμπ δήλωσε πως οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ήταν έτοιμες να πλήξουν τρεις τοποθεσίες στο Ιράν («cocked & loaded»), όμως ο ίδιος ανέστειλε την εντολή δέκα λεπτά πριν την επίθεση, καθότι πληροφορήθηκε πως περίπου 150 άνθρωποι θα έχαναν την ζωή τους.



Διευκρίνισε μάλιστα πως οι επιδρομές που είχε διατάξει δεν θα ήταν ανάλογες της κατάρριψης του αμερικανικού drone πριν δύο ημέρες, επιμένοντας πως το Global Hawk πετούσε σε διεθνή κι όχι ιρανικό εναέριο χώρο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ άφησε να εννοηθεί πως θα περιμένει έως ότου οι κυρώσεις που έχει επιβάλει στο Ιράν βλάψουν περαιτέρω την ήδη αδύναμη οικονομία της περσικής χώρας. Προσέθεσε πως το αμερικανικό στράτευμα είναι ενισχυμένο, κορυφαίο και ανά πάσα στιγμή έτοιμο. «Οι κυρώσεις δαγκώνουν», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τραμπ κατέστησε πάντως σαφές πως κόκκινη γραμμή είναι η ανάπτυξη πυρηνικών όπλων από την Τεχεράνη. «Το Ιράν δεν πρέπει ΠΟΤΕ να έχει πυρηνικά όπλα, ούτε εναντίον των ΗΠΑ, ούτε εναντίον του ΚΟΣΜΟΥ», ανέφερε.

Η Ισλαμική Δημοκρατία έχει προειδοποιήσει πως, ως αντίποινα για τις αμερικανικές κυρώσεις, θα ξεπεράσει το όριο αποθέματος εμπλουτισμένου αερίου που επιτρέπεται να τηρεί, βάσει της συμφωνίας του 21015 για την ρύθμιση των πυρηνικών δραστηριοτήτων του.

Λίγη ώρα πριν τα τιτιβίσματα Τραμπ ανώτερος αξιωματικός των Φρουρών της Επανάστασης υποστήριξε πως το Ιράν μπορούσε να καταρρίψει αμερικανικό αεροσκάφος με 35 επιβαίνοντες που συνόδευε το drone, όμως επέλεξε να μην το πράξει.



Πηγή: skai.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου