Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Γεώργιος Βουκελάτος! Έφυγε από την ζωή ένας από τους τελευταίους τίμιους ποιοτικούς πολιτικούς


Κύριος Γεώργιος Βουκελάτος…

Ένα  όνομα με μεγάλη ιστορία για τη Νέα Δημοκρατία. Δύσκολα βρίσκεις πλέον ονόματα συνυφασμένα με την ίδρυση ενός μεγάλου πολιτικού κόμματος που δυστυχώς όσο περνούν τα χρόνια θα είναι ακόμη πιο δύσκολο να βρεις ανθρώπους με τέτοιες πορείες ζωής. 

Ένας πραγματικός κύριος που η μόρφωσή του, η ελληνική του κουλτούρα και η αγάπη του για το ελληνικό στοιχείο τον έκαναν να ξεχωρίζει. 

Αξιοζήλευτες οι γνώσεις του περί ιστορίας και νομικού δικαίου. 



Δεν ήταν πολιτικός από επάγγελμα ,αλλά από αγάπη για την πολιτική συνέχεια της χώρας μας καθώς και ως ιδεολογία του. Για χρόνια υπήρξε σύμβουλος και αδερφικός φίλος του μεγάλου ηγέτη Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. 

Ένας άνθρωπος που τα τελευταία χρόνια επέλεξε να αποσυρθεί στην οικεία του και να αφιερωθεί στη συγγραφή βιβλίων που τόσο αγαπούσε. 

Και ναι, η Νέα Δημοκρατία ήταν όραμα για εκείνον που εκτιμούσε τόσο τη πολιτική και την αξία του βελτιώνομαι και δεν παραμένω στάσιμος ,μα εξελίσσομαι δημιουργώντας. Ανήκε στις ιδιαίτερες προσωπικότητες που εργάστηκαν στη ζωή τους σκληρά ώστε να  αφήσουν φεύγοντας κληρονομιά σε άλλους εξίσου ικανούς για τη συνέχεια του οράματος τους, χωρίς να έχει ζήλο να φανεί στην πρώτη γραμμή για το φαίνεσθαι…


Σε αυτό το σημείο αναρωτιέμαι αν άραγε θα γεννηθούν άλλες προσωπικότητες τόσο άξιες ή τελικά όσοι ¨φεύγουν¨, μαζί τους χάνουμε κι εμείς όλες οι νεώτερες γενιές την ποιότητα του πορεύομαι κατέχοντας ένα λαμπρό πνεύμα; Αν τελικά χάνουμε στη πορεία το όραμα αντί του κέρδους;

Πολλά τα αναπάντητα που το παρόν και κυρίως το κοντινό μέλλον θα μας δείξει.

Καλό σας ταξίδι κύριε Βουκελάτε και σας ευχαριστούμε που υπήρξατε άλλος ένας Έλληνας με αξίες. Η Νέα Δημοκρατία υπάρχει και θα υπάρχει στο πολιτικό στερέωμα της χώρας μας χάριν των ανθρώπων σαν εσάς.


Έλενα Οικονόμου


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου