Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Μητσοτάκης προς την Τουρκία: Να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο


Επίσκεψη του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στις Καστανιές Έβρου.

Κυριάκος Μητσοτάκης από Καστανιές Έβρου: Η Ελλάδα στέλνει μήνυμα σιγουριάς και εθνικής αυτοπεποίθησης

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε σήμερα την τριήμερη περιοδεία του στη Θράκη και τη Μακεδονία από το Φυλάκιο 1 στις Καστανιές Έβρου. Ο κ.  Μητσοτάκης επισκέφθηκε τους δύο Έλληνες φρουρούς που βρίσκονται στη συνοριακή γραμμή και ξεναγήθηκε στο φυλάκιο από τον διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού, κ. Χαράλαμπο Λαλούση. Κατά την επίσκεψή του, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Κ. Μητσοτάκης: Χαίρομαι πάρα πολύ που μου δίνεται η δυνατότητα να σας επισκεφθώ ξεκινώντας αυτή την περιοδεία που κάνω στον Έβρο. Είναι υποχρέωσή μου να βρεθώ πρώτα στο στρατιωτικό φυλάκιο των Καστανιών. Για άλλη μια φορά, να σας συγχαρώ και να επιβεβαιώσω το απόλυτα αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων. Ιδίως σε αυτήν την εξαιρετικά σημαντική πολιτική συγκυρία, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να στέλνουμε και στην απέναντι πλευρά ένα μήνυμα αυτοπεποίθησης, επιθυμίας για σχέσεις καλής γειτονίας, οι οποίες πάντα, όμως, στηρίζονται στο σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και στο σεβασμό των απαράβατων κανόνων καλής γειτονίας. Θέλω, με την ευκαιρία αυτή, να συγχαρώ όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στα σύνορά μας: το μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και τους στρατιώτες μας, οι οποίοι έρχονται και υπηρετούν εδώ τη στρατιωτική τους θητεία, σε αυτό το ιδιαίτερα σημαντικό, για τα εθνικά συμφέροντα, σημείο. 

Διοικητής Δ’ Σώματος Στρατού: Κύριε Πρόεδρε, αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι είμαστε όλοι περήφανοι -από εμένα, που είμαι ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού μέχρι τον τελευταίο στρατιώτη- που υπηρετούμε σε αυτήν την εξαιρετικά ακριτική περιοχή, στη Θράκη. Το Δ’ Σώμα Στρατού είναι το ισχυρότερο σώμα στρατού που διαθέτουμε, εκπέμπει πάντα ένα ισχυρό μήνυμα αποτροπής. Η εκπαίδευσή μας, η συντήρησή μας, η καθημερινή μας δραστηριότητα το επιβεβαιώνει αυτό. Και είμαστε δίπλα στους κατοίκους. Εδώ ξέρετε είμαστε ταυτισμένοι, ο στρατός και οι κάτοικοι είμαστε ένα.

Κ. Μητσοτάκης: Θέλω να εξάρω και το συνολικό κοινωνικό σας έργο, πέραν της κύριας αποστολής σας. Έχετε απόλυτο δίκιο να λέτε ότι είστε ταυτισμένοι με την τοπική κοινωνία και πάντα αρωγοί όταν η τοπική κοινωνία σας έχει ανάγκη.     

Διοικητής Δ’ Σώματος Στρατού: Το κάνουμε με μεγάλη χαρά, καταλαβαίνουμε την αξία αυτού που κάνουμε, να  είμαστε δίπλα στον κάθε κάτοικο εκπέμποντας αυτό το μήνυμα εμπιστοσύνης, αξιοπιστίας και αποτροπής. Να είναι σίγουροι ότι το Δ’ Σώμα Στρατού θα εκτελέσει την αποστολή του και το ειρηνικό του έργο, αλλά και την υπηρεσιακή του αποστολή, γιατί είμαστε έτοιμοι, είμαστε υπερήφανοι και το κάνουμε και με χαμόγελο.

Κ. Μητσοτάκης: Γι’ αυτό δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία. Και γι’ αυτό και επιμένω ότι πρέπει να εκπέμπουμε πάντα, ως χώρα, ένα μήνυμα σιγουριάς και αυτοπεποίθησης. Μας κάνετε όλες και όλοι να αισθανόμαστε εξαιρετικά ασφαλείς. Και γι’ αυτό θέλω και προσωπικά να σας συγχαρώ. 

Διοικητής Δ’ Σώματος Στρατού: Ευχαριστούμε πολύ, ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας και μας τιμά εδώ η παρουσία σας. 




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου