Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Συνελήφθη 41χρονος με σωρεία ενταλμάτων σύλληψης και καταδικαστικών αποφάσεων για απάτες.



Μετά από 13 χρόνια που καταζητούνταν συνελήφθη από την Αστυνομία στο Κορωπί ο Γιάννης Πλατρίτης. Σε βάρος του 41χρονου σήμερα Πλατρίτη εκκρεμούσαν 48 καταδικαστικές αποφάσεις για απάτες από δικαστήρια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των Ιωαννίνων.

Συνελήφθη, εχθές το πρωί στο Κορωπί, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν έξι  εντάλματα σύλληψης και σαράντα δύο  καταδικαστικές αποφάσεις, με συνολική ποινή φυλάκισης εκατόν σαράντα εννέα  έτη και έξι  μήνες και συνολική χρηματική ποινή 38.000 ευρώ, για το αδίκημα της απάτης. 

Συνελήφθη επιπλέον 38χρονη ημεδαπή για υπόθαλψη εγκληματία.

Επιπρόσθετα, σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και σε βάρος τριών  επιπλέον ατόμων (δύο 39χρονοι ημεδαποί και 38χρονη ημεδαπή), για συνέργεια στα παραπάνω αδικήματα.

Ειδικότερα και όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 41χρονος από τον μήνα Νοεμβρίου του 2018, έπειθε ανυποψίαστους πολίτες ότι μπορεί να τους εξασφαλίσει ηλεκτρικές-ηλεκτρονικές συσκευές σε χαμηλές τιμές. Τις συσκευές αγόραζε στην πραγματική τους αξία από διάφορες επιχειρήσεις και τις μεταπωλούσε στις χαμηλές τιμές που είχε υποσχεθεί.

Με αυτόν τον τρόπο εδραίωσε την αξιοπιστία του και έπεισε για την φερεγγυότητα της δραστηριότητάς του. Προς τούτο συνέδραμε και ο 39χρονος ημεδαπός που του πρότεινε πελάτες.

Οι όλο και αυξανόμενοι υποψήφιοι αγοραστές προέβαιναν σε κατάθεση της προσφερόμενης από αυτόν χαμηλής τιμής, σε ατομικούς λογαριασμούς του έτερου 39χρονου ημεδαπού και της 38χρονης ημεδαπής. Με τον τρόπο αυτό εισέπραττε τις προκαταβολές των επόμενων υποψηφίων αγοραστών και κάλυπτε τη διαφορά μεταξύ αρχικής τιμής και χαμηλότερης προσφερόμενης τιμής των συσκευών(μέθοδος πυραμίδα).

Από τον μήνα Ιανουάριο του 2019 και μετά και ενώ είχε εισπράξει πλήθος προκαταβολών, διέκοψε την παράδοση των συσκευών που του είχαν παραγγείλει.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα και από την ταυτοποίηση τριάντα εννέα υποθέσεων εξαπάτησης πολιτών, στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, έχει πιστοποιηθεί η είσπραξη εκ μέρους του ποσού των 42.372,4 ευρώ.

Σημειώνεται ότι για το χρονικό διάστημα από το Νοέμβριο του 2018 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2019, στους λογαριασμούς των δύο (2) συνεργών του, κινήθηκε όγκος συναλλαγών συνολικού ύψους 230.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στους αρμόδιους Εισαγγελείς.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου