Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Οργή δικαστών για την ανεξέλεγκτη δράση συντρόφων αντιεξουσιαστών που απειλούν τις ζωές τους



Απειλές κατά δικαστών για λογαριασμό του αρχιεκτελεστή της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα, από συντρόφους αντιεξουσιαστές δεν έμειναν αναπάντητες από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Σκληρή ανακοίνωση κατά των ευνοούμενων συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ Ρουβίκωνα εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, αναφερόμενη στις απειλές που διατύπωσε ηγετικό στέλεχος του και δεν έχει συλληφθεί ακόμα, κάνοντας λόγο για μεθόδους «φασιστικού τύπου» προκειμένου να καμφθούν οι δικαστές για να αποφανθούν υπέρ του αιτήματος του τρομοκράτη εκτελεστή Δημήτρη Κουφοντίνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στη Δημοκρατία υπάρχουν όρια για να μπορεί αυτή να λειτουργεί ως ιδανικό πολίτευμα για όλους και όχι για λίγους. Προχθές εκτοξεύτηκαν βαριές απειλές σε βάρος δικαστικών λειτουργών μέσω διαδικτύου από ηγετικό στέλεχος αναρχικής ομάδας. Για πολύ καιρό τώρα η Ένωσή μας έδειξε αρκετά δείγματα ανεκτικότητας και κατανόησης σε κάθε μορφή διαμαρτυρίας ατόμων και συλλογικοτήτων που έγιναν ακόμα και μέσα σε Δικαστήρια της Χώρας.

Αναγνωρίζουμε τόσο το συνταγματικό δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση των ιδεών όσο και την κοινωνική ανάγκη της νόμιμης διαμαρτυρίας σε κάθε μορφή εξουσίας, φυσικά και της δικαστικής. Ωστόσο η απειλή της ζωής δικαστικών λειτουργών, που καλούνται να λάβουν μια απόφαση όχι μόνο είναι αποκρουστέα και εγκληματική πράξη, αλλά δυσφημεί και πλήττει ανυπολόγιστα τους έντιμους κοινωνικούς αγώνες που δόθηκαν και δίνονται καθημερινά σε όλα τα επίπεδα και σε όλο τον κόσμο μέσα στα πλαίσια της δημοκρατίας.

Η απειλή χρήσης βίας προκειμένου να καμφθεί η ελεύθερη βούληση των ατόμων συνιστά κλασική φασιστική μέθοδο. Είναι ωστόσο ατελέσφορη γιατί δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί απέδειξαν στην πράξη ότι δεν κάνουν εκπτώσεις στη συνείδησή τους. Καθήκον της Πολιτείας είναι να περιφρουρήσει τους λειτουργούς της, να διασφαλίσει τις συνθήκες εκείνες που επιτρέπουν την ανεπηρέαστη άσκηση του δικαιοδοτικού τους έργου και να καταδικάσει απερίφραστα τέτοιες απειλές που συνιστούν πρόκληση για τη Δημοκρατία».

Μετά τις αντιδράσεις κάποιος σύντροφος έβαλε χέρι στον αρχηγό των αντιεξουσιαστών του Ρουβίκωνα και προσπάθησε να μαζέψει τις απειλές του με τακτική ΣΥΡΙΖΑ ότι φταίνε τα ΜΜΕ και ενεργές τις απειλές αλλά με προσπάθεια συγκάλυψης: «»Απειλές» και «κύκλους αίματος» διέγνωσαν στην ανάρτησή μου τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Μου θυμίζει την περίπτωση με το μακεδονικό συλλαλητήριο όπου και τότε πάλι έγινε ένας χαμός αφού η ανάρτησή μου είχε θεωρηθεί πολεμικό ανακοινωθέν. Ασχετα αν μετά επιβεβαιώθηκε με την οργανωμένη επίθεση των ακροδεξιών που προσπάθησαν να εισβάλουν στα Εξάρχεια. Είναι σύνηθες φαινόμενο τα ΜΜΕ να διαστρεβλώνουν και να παραπληροφορούν το οτιδήποτε κάνουμε ή λέμε. Οπότε δεν μου κάνει καμία εντύπωση η διαχείριση που κάνουν και σε αυτήν την περίπτωση», έγραψε στο Facebook και πρόσθεσε: «Η αυτονόητη διαπίστωση πως με τον θάνατο ενός απεργού πείνας θα επηρεάζονταν οι ζωές όλων μας (ημών αλλά και των αυτουργών αυτής της κατάληξης) μεταφράστηκε σε «ευθείες απειλές κατά της ζωής των δικαστών». Μην ανησυχείτε, κύριοι, δεν θα πάμε να πυροβολήσουμε κανέναν. Αλλά να είστε σίγουροι πως οι αντιδράσεις σε περίπτωση που οι δικαστές πάρουν παράλογες και πέραν κάθε λογικής αποφάσεις θα είναι και μαζικές και συνεχόμενες. Ετσι λοιπόν θα «κοκκινίσουν» όλα. Οχι από το αίμα. Αυτό το χύνετε εσείς καθημερινά. Το ζητάτε με αγωνία για να γεμίσετε τα δελτία και τις ιστοσελίδες σας. ΥΓ. Γράψτε τώρα ότι τα «γυρνάω» μετά τον «σάλο που δημιουργήθηκε». Είστε τόσο ελεεινοί όσο και προβλέψιμοι».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου